Nu sunt sigur cat de justa este intrebarea, insa un articol recent de pe Pravda, una dintre cele mai mari publicatii din Rusia, chiar lasa de inteles ca cel putin o parte din rusii ce in prezent sunt utilizatori ai Facebook vor parasi reteaua in viitorul apropiat!

Semnalul a fost dat de catre fondatorul Pravda, Vadim Gorshenin, care s-a suparat ca i-a fost inchis contul Facebook ca ”rasplata” dupa ce discutase in contradictoriu cu anumiti utilizatori, pe baza unor postari de pe Facebook! Decis sa paraseasca Facebook pentru totdeauna seful de la Pravda si-a anuntat atat cititorii sai cat si pe cei ai Pravda ca in viitor il vor gasi numai pe VKontakte, adica reteaua de socializare numarul 1 in Rusia!

Motivatia Facebook se pare ca a avut acoperire, Vadim Gorshenin este considerat un extremist, la fel cum publicatia pe care o conduce, Pravda, este deasemenea considerata a fi extremista! De fapt chiar explicatia Facebook Rusia, arata ca postarile cat si comentariile lui Vadim Gorshenin au incalcat in repetate randuri regulile Facebook, avand continut discriminatoriu! Mai exact, in anumite comentarii seful Pravda a atacat homosexualii, fapt ce a atras reactia altor utilizatori care au considerat atitudinea nepotrivita!

Va fi interesant de urmarit cum vor evolua lucrurile, Facebook oricum nu este populara in Rusia, insa VKontakte devine din ce in ce mai populara in Europa si Asia!

 

*Acesta a fost Pulsul Zilei in Online

**mai multe info: Pravda