google update

Probabil cei mai multi dintre voi ati zapacit in ultimile zile uneltele de verificare a Google PageRank, insa de fiecare data, dezamagiti, ati constatat ca nu s-a intamplat nimic, inca!

Asa cum va spuneam cu aproximativ 2 saptamani in urma, actualul update pe care Google il ruleaza este unul de mare amploare! De altfel, mutarile s-au facut simtite instantaneu pe fiecare din elementele importante, uneltele ce ajuta atat la PageRank cat si la Search pe Google!

De regula Google actualizeaza mai intai uneltele, asa a facut si acum cand, pe rand, Google Webmaster Tools a primit un important upgrade de functionalitate indicand ca SEO in viitor se va baza foarte mult pe datele structurate si date din Social Hub! Mai apoi, la doar cateva zile a venit randul Google Plus, o alta importanta unealta ce ajuta atat la PageRank si implicit la Search prin prisma Authorship, sa fie actualizat, pentru ca in foarte scurt timp Google sa anunte un nou factor de ranking in Search, unul asteptat de foarte mult timp, Mobile!

Toate aceste mutari masive fusesera anuntate si tot atunci fusese anuntat ca actualul update va fi unul ce va rula pe mai multe saptamani!

Se pare ca unul din principalele motive pentru care Google intarzie sa lanseze update-ul de PageRank si tot continua sa lucreze la uneltele ce determina rankingul in Search, lasand PageRank-ul in stand-by, se datoreaza faptului ca specialistii lucreaza de zor la o noua varianta de algoritm Panda! Cel putin asa pare, foarte multi specialisti SEO declarand ca Google doreste o mai mare acuratete a algoritmului Panda, un algoritm care anul trecut a doborat foarte multe site-uri de buna credinta, promovand in schimb site-uri cu optimizare SEO agresiva! (este totusi un zvon, nimic sigur, insa se discuta de zor pe WebmasterWorld, unul dintre cele mai mari forumuri dedicate din lume, unde multi dintre utilizatori sunt chiar angajati ai Google)

In aceeasi ordine de idei, foarte multi webmasteri si specialisti SEO au constatat o crestere evidenta a traficului dinspre Google pentru site-urile lor (pot confirma si pt balantza.com) in ultimile 10 zile, mai mult de atat, site-uri ce fusesera doborate de Panda par acum sa-si revina!

Sper sa gresesc, insa nu mare mi-ar fi mirarea ca acest update sa se incheie in prima saptamana a lunii august, la fel cum s-a intamplat in 2012!

Asteptarea merita, insa, pentru ca Authorship lucreaza la parametri optimi iar site-urile ce nu fac SEO agresiv sau Blackhat par a fi in sfarsit favorizate de algoritmi!

Un alt zvon (imi este totusi greu sa-i dau crezare) spune ca Author Rank ar fi gata de implementare si ca in prezent Google ar pregati apocalipsa pentru cei ce au jucat murdar in ultimul timp! Repet, aleg sa nu dau crezare unui astfel de zvon, din moment ce Google continua sa indexeze directoare de site-uri sau sa acorde o autoritate mare unor site-uri/bloguri ce nu au mai avut o actualizare de continut de mai bine de un an de zile!