A fost nevoie de doar o ora si cateva minute pentru ca o stire, de altfel de interes national conform statisticilor, sa fie prezentata in mod speculativ, nu departe de adevar dar in mod clar extrem de preferential.

ȘTIRE INCREDIBILĂ: Ionut nu a fost ucis de câini maidanezi

Acesta este titlul prezent, intr-o forma mai mult sau mai putin exacta, pe mai toate marile si micile publicatii online, in acest moment. Articolele prezinta ”ceea ce vor multi sa auda” si desi relateaza lucruri adevarate, divagheaza si in mod complet speculativ cititorilor li se sugereaza explicit ideea ca Ionut, acel copil in varsta de 4 anisori ce a murit in urma cu cateva zile ucis de caini, nu ar fi fost ucis de caini maidanezi ci de caini de lupta.

Repet, stirea si relatarea adevarata este in fata cititorilor in permanenta, nicaieri nu se specifica faptul ca Ionut a fost ucis de caini de lupta, ci se specifica destul de clar ca Ionut nu a fost ucis de cei 6 maidanezi ”acuzati”, adica cei 6 ce au fost prinsi imediat dupa ce copilul a fost gasit sfasiat. Nimeni nu poate exclude, cu dovezi sau chiar argumente incontestabile in acest moment ca Ionut a fost ucis de caini maidanezi, se exclude doar varianta ca unul din cei 6 ”arestati” sa fi fost criminalul!

Care este de fapt stirea:

-Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că din datele existente până în prezent, analizele ADN arată că în probele prelevate din rănile copilului ucis nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.

Da, de la DC News a pornit toata ”isteria” presei in aceasta dimineata, o isterie ce in urmatoarele ore va pune in functiune si morisca numita Social Media.

Si uite asa, dintr-o stire care oricum ar fi interesat pe toata lumea, se face un fake-viral in care cititorii si utilizatorii de internet sunt luati la misto de jurnalisti de duzina! Daca cei de la DC News au fost totusi cumpatati in afirmatii si speculari pe baza stirii, nu acelasi lucru s-a intamplat cu alte publicatii, care parca au citit cu totul alta stire si nu, nu au citit alta stire, pentru ca peste tot e citata ca sursa publicatia mai sus amintita!