Nu stiu cum se face, de fapt stiu dar nu vreau sa recunosc, dar in ultimul timp ecologistii sunt vazuti ca niste oameni ce traiesc in alt univers si care au cerinte sfidatoare pentru buna functionare a societatii romanesti.

Se dau clipul si stirea de mai jos, in care sunt prezentate cerintele ecologistilor de a modifica autostrazile din Romania ce trec prin zone de padure si zone intens populate de animale salbatice. Nu fac referire la tenta ”contra” a trustului Pro, in fond oamenii au incercat sa prezinte stirea intr-o maniera oarecum ”senzationala”, fac referire insa la cerintele ecologistilor, care cerinte sunt, culmea, logice.

Dar cum logica la romani e un fel de fata morgana, foarte multi sunt cei care s-au aratat indignati de cerintele ecologistilor!

-Cum adica, sa facem pasarele sau traversari subterane care sa poata fi folosite de animalele salbatice? -Ce aiureala mai e si asta? -Pfff, ce prosti sunt ecologistii astia!!!! 

Pe cat de stranii li se par unora cerintele ecologistilor, pe atat de logice sunt, ba’ mai mult de atat, sunt imperios necesare pentru ca traficul de pe autostrazi sa se desfasoare in conditii de siguranta!

Recunosc, pasarelele pentru lilieci mi s-au parut si mie a fi o tampenie, insa presupunand ca e doar o scorneala a reporterilor, o trec cu vederea. Problema este, insa, ca aceste pasarele si traversari subterane sunt necesare, pentru animalele salbatice, de fapt astfel de structuri exista in orice alta tara unde exista autostrazi, din simplul motiv ca:

-se pot intampla adevarate tragedii rutiere, daca pe autostrazi traverseaza la nivelul asfaltului animale salbatice!

In ”buna” logica a romanilor, probabil e mai bine sa asteptam pana intr-adevar se produce un carnagiu autostradal cauzat de vreun urs ratacit, pana sa ne dam seama ca:

-ecologistii chiar au avut cerinte logice si care sunt menite sa ajute atat animalele salbatice dar mai ales soferii!