Am considerat mereu blogosfera ca o oglinda ce reuseste sa reflecte intr-o foarte mare masura exact societatea in care traim! 

Ori, cum societatea romaneasca este una plina de tepari, la fel si blogosfera romaneasca a ”reusit” sa pastreze acelasi nivel de civilizatie!

Las la o parte scandalurile si tonul agresiv al multora de a comenta/scrie/publica, pentru ca oricum astfel de indivizi ce latra non-stop si carora nu le convine nimic, sunt de regula marginalizati, nu din alta cauza, dar sunt al naibii de obositori!

Una din tendintele ce pare sa capate amploare in blogosfera romaneasca, din ce in ce mai mult, este cea a aparitiei teparilor (mai bine zis a inmultirii lor), adica a acelor personaje ce se preteaza la fel si fel de inselatorii!

Ba’ un concurs organizat si mai apoi nu ofera premiile, ba’ un concurs organizat iar la final castiga un alt personaj ce nici macar nu a participat, ba’ o participare intr-o campanie Social Media iar bloggerii folositi ca unelte numai bune de promovare raman la final cu buza umflata  (buzunarul gol), ba’ niste advertoriale cumparate si mai apoi ramase neplatite, ba’ linkuri, ba’ una, ba’ alta! Ati inteles ideea! 🙂

Nu am avut ”norocul” sa colaborez cu astfel de persoane, nu din alta cauza dar obisnuiesc sa-mi dau seama de aluatul caracterului unui om destul de repede, ori daca intuitia nu-si face treaba atunci un search pe Google acopera repede lacunele! In plus, de regula am ales sa ma inconjor de oameni ce sunt capabili sa vada obiectiv, nu doar subiectiv si care atunci cand eu tind sa acord prea mult credit unor oameni ce incearca sa se foloseasca de bunatatea mea, vin si ma trag de maneca, ma atentioneaza!

O idee, asa ca de luni, nu ar fi bine daca noi, bloggerii, am incepe sa spunem lucrurilor pe nume, sa aratam direct cu degetul pe cei care ne-au pacalit? In sensul ca nimanui nu-i convine sa scrie un articol iar la final sa constate ca l-a scris degeaba si nu-si incaseaza plata (exemplul poate fi repurtat pe oricare din activitatile de advertising ale bloggerilor)!

Ok, lasam clinciurile si diferentele de opinie la o parte, nu va cer sa facem liste, insa ar fi parca destul de bine ca un blogger inselat sa scrie pe blogul sau cine l-a inselat si cum! La fel, cu totii trebuie sa stim ca greseala e omeneasca, adica nu trebuie sa aruncam cu pietre inainte de a sti de ce dam (stiu eu destui care aleg sa arate paiul din ochiul altuia fara sa-si vada copacul din ochiul propriu), dar totusi, parca mult mai usor ar fi sa stii dinainte ca cel ce-ti propune o colaborare de serviciu contra-cost este unul care nu si-a respectat angajamentele in colaborari anterioare!

Cum se prezinta lucrurile la voi, ati fost inselati, au existat indivizi ce au incercat sa va insele, ati scris despre astfel de tentative sau patanii?

Puteti spune nume, puteti aduce linkuri, puteti povesti, de fapt chiar va rog sa povestiti, pentru ca cele spuse de voi vor salva pe multi!