Dupa ce in 2011 cei de la Marvel Comics au decis sa reinvie una dintre cele mai populare legende ale vikingilor, anul acesta, mai exact pe 8 noiembrie (in Romania), legenda devine franciza.

Primul film, cel din 2011, a adus incasari de aproximativ jumatate de miliard de dolari, ceea ce nu este chiar putin luand in considerare ca bugetul productiei a fost de doar 150 de milioane de dolari.

Thor: The Dark World, al doilea film al francizei promite deja sa bata incasarile primului film, mai ales ca personajul principal, Thor, a facut parte si din distributia super-productiei The Avengers, din 2012, un film devenit extrem de popular si care a avut incasari de peste 1,5 miliarde dolari.

Despre povestea si intriga pe care se bazeaza Thor: The Dark World, nu va spun nimic, in fond filmul a fost deja comentat de foarte multi dintre specialistii din lumea cinematografiei. Imi permit sa fac, totusi, un pronostic si sa spun ca Thor: The Dark World va depasi la capitolul incasari si popularitate, primul film al ”legendei-franciza”, Thor. 🙂