Nu stiu cum se face dar in mijlocul multor scandaluri din ultimii ani s-a situat un domeniu aparent linistit, taximetria!

Inselatorii josnice, clienti injurati, scuipati sau chiar batuti, ba’ mai mult unii chiar omorati, taximetristi care desi sunt angajati ai unor firme respectabile isi fixeaza propriile tarife, taximetristi care conduc fara a avea permis, si multe, multe altele, toate fac parte din -ecosistemul- numit ”taximetria, made in Romania”!

Probabil daca alegi aleatoriu 10 persoane care merg frecvent sau au mers de cel putin 20 de ori cu taxiul in ultimii 3 ani, in Romania, 7 dintre aceste persoane vor spune fie ca au fost fie inselati la bani, fie ca taximetristul se considera stapanul strazii si incalca regulile de circulatie una dupa alta, fie ca acesta vorbeste ca un birjar, fie ca injura pe toti cei care-i ies in cale in trafic si nu conduc cum ar vrea el!

Nu stiu cum se face, dar in fiecare mare oras al tarii taximetristii sunt cei care incalca cel mai frecvent regulile de circulatie, taximetristii sunt cei care apasa cel mai aprig si repede pe claxon, taximetristii sunt cei care opresc acolo unde le convine si asta fara sa le pese ca blocheaza pur si simplu traficul, tot ei se baga in depasiri sfidand orice bun simt si buna conduita in trafic!

Otopeniul este renumit in tara la fel ca Gara de Nord din Bucuresti, la fel ca aeroportul Baneasa, la fel ca multe alte locatii, nu pentru cine stie ce frumusete arhitecturala ci pentru ca sunt zone in care taximetristii pirat si-au creat propriul cuib, propriul teritoriu unde legea o fac ei, cum vor ei!

Ok, nu am nimic cu toti taximetristii, in fond sunt destui care isi respecta meseria, sunt destui care-si respecta clientii dar si pe ceilalti soferi din trafic, insa sunt atatea lichele ce au obtinut nu numai licenta de taximetrist, dar si permisul de sofer, prin cine stie ce metode, incat de multe ori am impresia ca domeniul asta reuseste sa stranga toate ”podoabele” societatii!

Oare Politia Romana doarme ”in post”? -Vad destule aparate radar pe marginea autostrazilor, pe marginea soselelor, insa nu vad si politisti care sa-si faca meseria in tocmai zonele cu trafic intens, acolo unde toti idiotii inventeaza de fiecare data noi reguli de circulatie temporare doar pentru ca pot, doar pentru ca nu e nimeni care sa-i penalizeze!

Ma rog, sunt multe de zis, traficul rutier in Romania este unul demn de cartea junglei!

Iata prin ce metode mai reusesc taximetristii sa jecmaneasca clientii naivi!