Au trecut şi alegerile Euro-Parlamentare! Cu chiu, cu vai, cu campanii electorale mai bine sau mai prost făcute, cu mesaje electorale pentru toate paturile sociale etc…

Dar ce rămâne după aceste alegeri?

Mai nimic, doar discuţii, câteva demisii şi nimic mai mult. Crede cineva că din cei votaţi să reprezinte interesele României în Parlamentul European va fi cineva care chiar o va face?

Nu, nu va îmbătaţi cu apă rece. A fost totul pentru voturi, cu cât numărul mai mare de votanţi, cu atât vor creşte şi bugetele filialelor locale ale diferitelor partide politice. Indiferent de culoarea politică, nici un candidat nu a făcut public vreun program, o schiţă, ceva, cu ce vrea să facă el acolo, de ce vrea să reprezinte el România. Totul a fost trasat în linii mari, de partid, de genul „România puternică în Europa” s.a.m.d.

Cu alte cuvinte, nimic concret. O fi vreun semn că mesajul politic nu mai contează pentru electoratul din România? -eu cred că da!

La final, adică de azi înainte, nu rămâne nimic altceva decât un fel de „vedeţi-vă de viaţă şi greutăţi ca şi până acum”. Nu sunt sceptic, sunt realist. Din moment ce nici unul din euro-parlamentarii de până acum ai României nu a arătat că e în stare să-şi păstreze pantalonii (la figurat vorbind) pe el în faţa propunerilor celorlaţi euro-aleşi din alte ţări, nu cred că de acum va fi altfel. Pentru că nu am motive ori dovezi clare să cred altfel.

Totuşi rămâne ceva, după euro-alegeri! Rămâne impresia destul de clară că românii se pot mobiliza destul de repede, din păcate insa, numai pentru spectacolul politic (vezi toată nebunia electorală, cu demonstraţii, mesaje şi afişe pe toate gardurile etc). Pentru orice altceva, in schimb, nu!