Randurile de mai jos vin spuse intr-un context care mie, sincer, nu-mi face deloc placere sa-l abordez!

Insa, pentru ca am observat toata ziua fel si fel de reactii la un articol tampit de pe o publicatie obscura, trebuie musai sa zic ceva pe tema asta, nu de alta dar ma mananca rau de tot degetelele si nu poate sa-mi taca gura atunci cand sunt fortat sa citesc si sa ascult fel si fel de ineptii pe care Social Media din Romania (nu zic Mass Media, ei oricum traiesc pe alta planeta) le transforma in stiri si fenomene media!

Sub titlul:

”Un ziar ortodox a inventat un nou pacat: epilarea”

Foarte multi bloggeri dar si publicatii online au luat foc, la propriu (de vina poate si caldura de afara) cand au citit atat titlul cat si articolul de pe site-ul ortodoxiatinerilor.ro, un articol in care se spunea ca nu e bine ca femeile si barbatii sa se epileze!

Nu voi cauta acul in carul cu fan (la figurat vorbind, bineinteles), nu voi cauta sa spun ca e sau nu un pacat epilarea insa voi zice doar atat:

-publicatia respectiva nu este imaginea ortodoxiei in lume, nu este reprezentata religiei ortodoxe, publicatia respectiva este o publicatie care ruleaza (adica functioneaza) in online ca multe altele, ascunse in umbra fondatorilor si sustinatorilor lor!

Ortodoxia, religia in sine, nu are nici cea mai mica legatura cu publicatia mai sus amintita! Tampenia acelui articol putea fi cu usurinta debitata pe oricare din miile de site-uri ale unor asa-zisi profeti, care le stiu si le cunosc pe toate! Modul cum a fost dezbatut subiectul in sine nu arata decat ca cei care au conceput articolul nu au dorit decat sa discute pur si simplu pe baza unui subiect, ajungand la o concluzie care le-a fost convenabila!

Insa, concluzia articolului respectiv este fix zero/barat, si drept urmare articolul putea fi usor ignorat, la fel cum sunt ignorate zilnic zecile de mii de ineptii scrise sub forma de articole in care autorii lor par a fi cunoscatorii adevarului absolut!

Acestea fiind spuse, nu imi ramane decat sa remarc un fapt trist, se pare ca nu preotii din Romania sunt tinta unor atacuri din ce in ce mai puternice in Mass Media (in general) ci ortodoxia in sine (datorita acelui titlu afisat de mai multe publicatii), drept urmare imi permit ca incheiere sa mai zic:

-ortodocsii accepta si au acceptat existenta mai multor religii, fara le atace, fara sa le blameze, in schimb ortodoxia trebuie sa reziste din ce in ce mai des la atacuri ce cu usurinta pot fi incadrate la xenofobie si rasism!

Ne laudam cu totii ca sunt buni la suflet si toleranti, insa  sincer sa fiu, prea putini arata asta, prea multi o folosesc doar ca o masca protectoare atunci cand situatia o cere (adica sa-si salveze fundul cand focul arde prea tare sub el)!

Concluzia mea?

Inventam pacate, inventam de toate, pentru ca asa sunt romanii, inventivi! 😉