Ma amuza teribil sa vad cum anumite personaje populare din lumea online, si nu numai, asociaza stari de fapt ale societatii in care traim sau chiar ale lumii online ”prin care bantuim” cu reclame, televizate sau de alt gen.

Nu e cazul sa aberezi, nu e cazul sa-ti curga lacrimi, nu e nevoie sa injuri si nici sa jignesti pe cineva doar pentru ca nu vrea sa faca acel pas in plus, de a vedea mai departe de reclama.

Reclama e doar reclama.

Stiu, ar fi ideal pentru orice marketer sau advertiser ca oamenii, posibilii clienti, sa vada in reclama sursa adevarului absolut, sa vada mai mult decat chiar si ceea ce transmite reclama. Da, ar fi ideal ca reclama sa fie preluata de bloguri, distribuita pe retelele de socializare de catre utilizatori. Din fericire insa, oamenii, posibilii sau chiar actualii clienti, vad in reclama fix ceea ce reprezinta ea, o reclama.

Mi se pare stupid si ipocrit ca cineva sa reproseze oamenilor ca nu vor sa vada mai departe de reclama, ca nu vor sa verifice. Indiferent de statutul social, de functie sau ocupatie, mi se pare jenant ca cineva sa reproseze unor oameni ca nu vor sa verifice si sa vada mai departe de reclama.

E doar reclama.

E o dovada de ipocrizie si chiar rautate voita sa acuzi pe cineva ca nu vrea sa vada lucrurile cum vrei tu. Lucrurile, faptele, trebuie vazute asa cum sunt, nu cum dicteaza x sau y. Oricum ai da-o, reclama tot reclama ramane, oricat de departe ai incerca sa vezi dincolo de reclama tot reclama vei gasi.

Consider ca e suficient, ca om si client, sa vad dincolo de reclama atunci cand cumpar produsul. Nu consider deloc, dar chiar deloc necesar sa mai verific si veridicitatea reclamei, personajele din reclama si vietile lor, nu consider deloc necesar sa ma implic in ceva ce nu solicita implicare.

Pentru clienti reclama e doar reclama, pentru marketeri si advertiseri reclama e obiectul muncii, nu incerca sa justifici esecul tau prin neimplicarea mea.

*ps:-mi se pare la fel de stupid, si chiar lipsit de demnitate, sa fii jignit in fata si sa reactionezi prin aplauze.

#doarunmesaj

keep-calm-and-stop-being-stupid-7