Prism-Datele utilizatorilor a 9 giganti ai internetului supravegheate de FBI si NSA!

Cei mai pesimisti dintre semenii nostri ar putea sustine, fara a-i condamna cineva, ca informatiile publicate recent in presa internationala, submineaza increderea oamenilor in serviciile online si de telefonie!

Este vorba despre rezultatul propagarii informatiei de ieri, pe care am preluat-o si prezentat-o in Pulsul Zilei in Online, conforma careia NSA si FBI ar avea acces nelimitat la toate apelurile telefonice ale abonatilor Verizon, cea mai mare companie de telefonie din SUA!

Ca un efect al propagarii respectivei informatii in Mass Media si Social Media, in cursul serii de ieri, o alta informatie, mult mai halucinanta, a fost facut publica!

Washington Post si The Guardian, sunt publicatiile care ieri dimineata au aruncat pur si simplu totul in aer, prin publicarea  informatiilor despre Verizon si despre spionarea apelurilor telefonice ale abonatilor sai de catre NSA si FBI! Tot aceste publicatii au facut publice, in cursul serii de ieri, si informatiile conform carora:

Datele utilizatorilor a 9 giganti ai serviciilor online sunt supravegheate de catre NSA si FBI!

Google, Microsoft, Yahoo, Facebook, Youtube, Skype, Apple, AOL si Paltalk, adica exact cele mai mari companii din lume furnizoare de servicii online, ar avea conform surselor respectivelor publicatii, supravegheate activitatea si continutul generat de utilizatori, prin intermediul unor ”porti de acces ascunse” in interiorul sofware-urilor pe care le folosesc!

Rand pe rand, fiecare dintre cele 9 companii au negat existenta unor astfel de ”porti de acces” declarand ca datele personale si activitatea utilizatorilor lor sunt private si nimeni nu are acces la ele!

Cei de la Google au declarat: ”Divulgam date statului federal doar in acord cu legea si examinam aceste cereri cu atentie”

Insa, potrivit The Guardian, NSA poate sa consulte „e-mailuri, convorbiri video si audio, inregistrari video, fotografii, conversatii pe Skype, transfer de fisiere, detalii de pe retele de socializare si altele”.

Toata aceasta activitate de spionaj asupra datelor personale ale utilizatorilor se pare ca a fost permisa printr-o lege secreta adoptata in timpul mandatului lui George W. Bush si prelungita si in timpul mandatului lui Barack Obama!

Prism, este programul secret prin intermediul caruia activitatea online si convorbirile telefonice sunt supravegheate si spionate de catre agentiile guvernamentale americane!

Morisca Mass Media si Social Media ruleaza acum pe toate canalele posibile aceste informatii, efectul ”bulgarelui de zapada” aruncat ieri dimineata de cei de la The Guardian si Washington Post, pare a prinde forta din ce in ce mai repede! Este din ce in ce mai clar ca lucrurile vor evolua si mai mult in urmatoarele zile, pentru ca toate aceste informatii sunt considerate de americani si nu numai ca fiind incalcari ale drepturilor omului!

De la ce a pornit totul? De la teama unui ofiter de informatii care si-a dat seama de ceea ce se intampla:

„O experienta directa a acestor sisteme si un sentiment de oroare fata de posibilitatile pe care le ofera au determinat un ofiter din domeniul informatiilor sa furnizeze prezentarea PowerPoint despre PRISM si alte documente Washigton Post, cu scopul de a dezvalui ceea ce el apreciaza ca este o intruziune socanta in viata privata”, scrie Washington Post.
„Ei pot sa iti vada ideile formandu-se pe masura ce le tastezi”, a marturisit acest ofiter pentru ziar.

Aveti explicatii detaliate precum si informatii complete in sursele citate in acest articol! Cu siguranta in orele si zilele ce urmeaza, ”bulgarele de zapada” format va deveni o adevarata avalansa!

*Acesta a fost Pulsul Zilei in Online (si iarasi vine din USA)

**surse:-The Guardian, Washington Post, Stirile Pro TV