Confirmare, NSA inregistreaza si spioneaza apelurile telefonice ale americanilor!

Probabil una din stirile cu adevarat ”senzatonale” din ultima perioada! The Guardian dezvaluie intr-un super-editorial de astazi un fapt banuit de foarte multi americani si anume ca apelurile lor telefonice sunt inregistrate si spionate de catre agentiile guvernamentale americane!

Confirmarea vine in urma unei informatii scurse in presa internationala conform careia exista o hotarare judecatoreasca, de nivel top-secret, prin care Verizon, cea mai mare companie de telefonie americana este obligata sa predea catre agentiile guvernamentale americane toate datele despre apelurile telefonice ale clientilor sai!

Desi continutul apelurilor pare a nu fi sub supraveghere, doar durata, locatia si identitatea interlocutorilor, aceasta stire reaprinde o discutie destul de controversata cu privire la modul cum agentiile guvernamentale americane profita si spioneaza cetatenii!

Se pare ca pe 25 aprilie, FISA  ar fi acceptat solicitarea FBI de a studia baza de date a apelurilor telefonice din interiorul SUA, acordand astfel autoritate nelimitata! Datele urmau a fi livrate in format copie-electronica de catre NSA, ceea ce inseamna ca NSA deja avea aceasta baza de date si mai ales ca NSA poate livra in orice moment informatii ce in mod democratic sunt considerate a fi private!

Stirea este una proaspata, la momentul scrierii acestui mini-articol, insa cu siguranta va fi dezbatuta pe larg si va acapara mai toate canalele Media si Social Media din intreaga lume in urmatoarele ore!

*Acesta a fost Pulsul Zilei in Online (si vine tocmai din America)!

**sursa:-The Guardian

 

1 Comment

  1. Dar era stiuta treaba. Pai cum apar stenogramele? Cum sa nu inregistreze si continutul? Inregistreaza tot, asa ca americanii pot sta linistiti. Chiar si noi. Si la noi se inregistreaza tot. Chestia e ca nu baga in seama pe toata lumea. Daca e o persoana publica, atunci e alta chestie. Si in plus, atat timp cat eu ca persoana nu fac ceva ilegal, pot sa ma asculte de dimineata pana seara. Le pot spune si bancuri daca vor, nu-mi pasa. Chestie ca o sa-i pese lu’ nenea Nastase, si altii..dupa caz.

Leave A Reply

Navigate