O rezoluţie de An Nou pentru companiile de telefonie mobilă

Cu siguranţă nu sunt singurul care doresc ca în prima noapte Noului An să îmi sunt prietenii de pretutindeni şi să le transmit urările mele. Ori măcar să le trimit un SMS. Ori, dacă nu sunt în zonă cu internet fix, să pot folosi datele mobile şi să pot face lucrurile astea online.

Drept urmare, am o mare rugăminte pentru Orange (în special), Vodafone, Telekom şi RDS.

Înainte de a pompa miliarde în campanii de promovare şi mega-super-oferte cu o infinitate de minute şi sms, cu mega şi giga de internet mobil, rezolvaţi partea de infrastructură. Este foarte bun 4G, 3G, dar să fie, nu să caut semnalul ca pe vremea când era mai rar ca portocalele din timpuri comuniste.

Degeaba am nelimitat minute, sms, şi nspe giga de date mobile, dacă atunci când vreau să le folosesc constat că:

  • a picat reţeaua (cum a fost cazul Orange în noaptea de Revelion, preţ de 40-50 minute imediat după “artificii”)
  • nu este semnal (cum este cazul majorităţii reţelelor atunci când intri într-o clădire unde “s-a abuzat de beton” ori când mergi într-un local gen tavernă)
  • nu este semnal (cum este cazul majorităţii reţelelor, în multe din zonele rurale)

Desigur, la modul tehnic, există acoperire cu semnal de telefonie mobilă pe aproximativ tot teritoriul României. Însă, chiar îmi doresc ca, tot la modul tehnic, să ne putem lăuda cu “5 liniuţe de semnal” şi în Cuca Măcâii.

Mulţumesc. 🙂

2 Comments

  1. Pai, teoretic, cu cat sunt mai ieftine serviciile, cu atat vor fi mai multe probleme pentru ca nici naiba nu va mai investi in retea.

    • Serviciile sunt ieftine, pentru un numar mare de utilizatori, in speta cei care nu sunt abonati. Dar, pentru abonati, cheltuiala este destul de semnificativa, mai ales pentru cei care vor date mobile, roaming etc (si sunt multi cei in cauza).
      Si nici nu ma hazardez sa cred ca nu mai castiga si nu mai au bani pentru infrastructura, in fond contractele cu firmele sunt destul de profitabile. Deci, au de unde. 🙂

Leave A Reply

Navigate