În condițiile în care un angajat din IT are un salariu net cu mult peste media națională a restului angajaților, din restul domeniilor economiei, mi se pare aberant să se discute pe subiect și să se continue cu același tip de taxare diferențiată a muncii.

Argumente de genul că vor pleca programatorii în alte țări sunt ridicole pentru că este ridicol să crezi că dacă unui programator i se va oferi dublul a ceea ce câștiga în România, va refuza să plece din țară de dragul scutirii de impozite la salariu.

Le fel, este ridicol să crezi că firmele de IT internaționale se vor retrage din România dacă sunt eliminate scutirile de impozite la salariile IT-istilor. Nu se vor retrage, pentru că nu pentru asta au venit. Ci pentru forța de muncă mult mai bine pregătită decât în alte părți. Si au mai venit pentru beneficiile acordate de guvern firmelor de IT.

Dar da, ok, este cât se poate de normal să acorzi beneficii firmelor de IT. In condițiile în care vrei să ridici domeniul.

Tot tratamentul ăsta special acordat anumitor tipuri de angajați nu face decât să creeze dezechilibre în dezvoltarea pe termen lung. Și dacă toți am fi IT-iști, cine ar mai face agricultură sau zootehnie?!