Aplicând un principiu sănătos și anume că uneori câștigi, alteori înveți, dar și pentru că am citit atât de multe, dar enorm de multe păreri spuse pe tema alegerilor prezidențiale, simt că trebuie să subliniez câteva aspecte. Nu din altă cauză, dar s-ar putea ca boceala asta de pe ”interneți” să ajungă la paroxism sau altele.

Motivul 1:

Din cauza nucleului USR, care tinde să fie izolaționist și care lansează idei nu fundamentaliste ci chiar extremiste de multe ori. Și extrema dreapta sperie oamenii mai mult decât extrema stângă (istoria confirmă de fiecare dată).

Motivul 2:

Din cauza Iohannis. Oare ce strateg s-a gândit că într-o luptă de dreapta cu omul votat acum 5 ani de mai mult de 6.5 milioane români, va reuși să-l învingă?
Oare ce strateg s-a gândit că un partid fără nimic remarcabil până acum, în afara de lupta anti-dragnea (de apreciat de altfel), va reuși să învingă un electorat decis și determinat precum cel al PSD?

Bonus:
USR-PLUS a ratat alegerile pentru că a decis să aibă propriul candidat, în loc să facă front comun în jurul KWI. Așa cum era normal, pentru un partid in formare. Altfe, nu a făcut decât să servească intereselor PSD, divizând electoratul de dreapta.

ps: – tot răul spre bine, din fiecare lecție se poate învăța ceva, cu condiția desigur ca în USR-PLUS să urmeze o reconfigurare și re-împrospătare a membrilor.