Deși nu îmi place să abordez subiecte din politică, pentru că de fiecare dată apar disensiuni ori vorbe urâte spuse la nervi, simt că trebuie să fac și asta.

Observ o tendință generalizată a oamenilor din Comunicare, PR și/sau Marketing, precum și a multor jurnaliști de a stigmatiza Președintele în exercițiu pentru că nu dorește o dezbatere cu ”challanger-ul” Dăncilă.

Dacă pe jurnaliști îi înțeleg, în fond ei trăiesc din atenția pe care o primesc (se aude Europa FM?) și nu condamn deloc insistența cu care abordează acest subiect, pe restul chiar nu-i înțeleg.

Nu există nici un motiv real pentru care Iohannis ar trebui să participe la o dezbatere cu Dăncilă. Nici unul. Nici măcar unul principial. Democratic nici atât (în fond asta este democrația, să poți alege ce să faci, printre altele).

Și asta pentru că:

  • Viorica Dăncilă, în calitate de Prim-Ministru al României, a refuzat de extrem de multe ori invitația Președintelui de a se întâlni și discuta pe teme foarte importante pentru țară;
  • Mai mult, aceeași V. Dăncilă și în aceeași calitate a sfidat în permanență atât președintele cât și instituția în sine (instituție la care acum aspiră, de altfel);
  • Să dezbată ce???? Niște subiecte scremute de mințile unor jurnaliști imparțiali, dar desigur avizi după audiență?! Nu cumva știm toți problemele României și mai ales că acestea sunt cauzate tocmai de VD și mai ales PSD?!
  • Ar ajuta pe cine? Nu cumva știm cu toții pe cine vom vota deja? Sau consideră cineva că în afară de V. Dăncilă mai poate câștiga și altcineva de pe urma dezbaterii (desigur, V. Dăncilă = PSD).

Nu în ultimul rând, ca om de Marketing, nu pot să nu mă gândesc la strategia girului de imagine și cât de bună este în dezolvatarea unui Brand. Iar echipa KWI știe asta, tocmai și de asta vor refuza dezbaterea. Pentru că nu vor ca KWI să gireze imagine unei VD care joacă la cacialma, pe totul sau nimic, știind că are doar de câștigat. Chiar și dacă iese ”praf” dintr-o confruntare cu KWI la dezbatere.

Altfel zis, cei ce vor dezbatere invoică principii și se ascund sub umbrela democrației. Eu am răspuns cu motive clare, fără interpretări, și cu aplicarea democratică a unui proces electoral, în care spectacolul Media este opțional, nu obligatoriu.