Încă o chestie interesantă, încă o pseudo-lege. De fapt, încă o lege cu dedicaţie. Asta deşi în prima fază a fost respinsă de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Dar, cum Preşedintele nu o poate respinge mai mult de o singură dată, ne putem aştepta la promulgarea acestei legi.

Interesant este că noua Lege a Vânătorii, sfidează nu numai opinia publică, dar şi poziţia Preşedintelui României şi mai grav de atât, chiar şi Constituţia României.

Chestiuni de genul:

– se înlătură pentru vânător obligaţia de a avea consimţământul proprietarului terenului unde se desfăşoară vânătoarea.

– numărul de exemplare dintr-o anumită specie, ce pot fi vânate, vor fi aprobate prin ordin de ministru.

Şi mai sunt multe altele. Le puteţi citi în documentul trimis de Preşedenţia României către Senat. Am subliniat ceea ce mi s-a părut deopotrivă aberant cât şi în contradicţie cu Constituţia României.

În concluzie, senatorii consideră că este perfect normal ca un cretin bucuros că are puşcă, să poată vâna oriunde şi oricum #vreamuschiu’ lui. Nu contează că cretinul bucuros că are puşcă poate intra peste cineva în curtea ori proprietatea respectivului.

O altă chestie la fel de stupidă, în toată aberaţia asta de lege, este că stimaţii senatori nu-şi dau seama la ce se expun în măsură de securitate. Mulţi dintre ei sunt vânători, alţii au terenuri de vânătoare. Dacă orice cretin cu armă (vânător), poate vâna oriunde fără consimţământul proprietarului terenului, vă daţi seama ce se poate întâmpla?

*ps: – orice jignire adusă vânătorilor este pur întâmplătoare, doar pentru sublinierea unor anumite aspecte contradictorii.