Un infografic destul de interesant, in special pentru ca prezinta anumite informatii deja stiute dar comparate intr-un mod destul de realist sau mai bine zis destul de obiectiv!

Motivul pentru care am adus acest infografic, realizat de Woobox, se datoreaza dorintei de a contrazice anumite zumzete auzite zilele trecute in Social Media din Romania, zumzete apocaliptice de felul lor si care prevesteau moartea celei mai mari retele de socializare online, Facebook, cat de curand! La final, ramane sa-mi spuneti si voi ce credeti despre cele prezentate in urma studiului!

Acesta este infograficul:

facebook vs real world

 

Concluziile mele, care erau formate si doar confirmate de infografic:

-cum naiba sa moara Facebook cand jumatate din populatia internetului activeaza pe aceasta retea?!

-cum naiba sa moara o companie cand are peste 1,1 miliarde de clienti/utilizatori?!

-cum naiba sa moara o retea de socializare online cand utilizatorii sai pretuiesc securitatea contului personal in retea mai mult decat securitatea propriei case?! (e doar o ironie amuzanta) 🙂

In incheiere, concluzia ce primeaza: Facebook nu va muri, cel putin nu in urmatorii 10-15 ani, nu din alta cauza dar e prea puternic si complex dezvoltata, si se afla mereu in topul companiilor ce aduc inovatia in webdesign si web-user experience! In plus de asta, compania isi cam asigura bugetul necesar unei bune functionari doar din tranzactiile bursiere ale propriilor actiuni, veniturile din advertising, marketing derivat s.a.m.d insemnand profit!

Problema pe care multi inca nu o inteleg este ca Facebook pentru moment s-a apropiat foarte mult de maximul a ceea ce putea obtine din piata (utilizatori), pentru ca Rusia sau China raman deocamdata out-of-range (V Kontakte si QZone, fiind lideri in respectivele tari, fiind lesne de inteles de ce)!

Si un mic bonus, pentru a intelege puterea Facebook si de ce spun ca s-a apropiat foarte mult de maximul de piata:

Harta Lideri in Social Media