Lucrurile nu sunt simple, evacuarea ”Antenelor” nu avea cum să fie simplă. Dacă era simplă, atunci putea fi făcută încă de anul trecut de când s-a anunțat verdictul din dosarul ICA, de când respectivele clădiri au revenit în proprietatea statului.

Fost premier, Victor Ponta, a știut că nu poate evacua ”antenele”. Drept urmare, nici prejudiciile din respectivul dosar nu au fost recuparate. Nu știu dacă a fost cu intenție ori nu, dar fostul guvern a pasat cartoful fierbinte în mâinile noului guvern.

Un guvern nou, tehnocrat, aparent pus pe treabă, care a schimbat șeful ANAF tocmai pentru că prejudiciile din diferite fapte de corupție nu au fost recuperate după ce Instanța și-a pronunțat verdictul.

Noul șef ANAF a trecut la treabă. Și fix cu recuperarea prejudiciilor din dosarul ICA și-a început mandatul, aici intrând și evacuarea respectivelor clădiri, proprietate a Statului, ocupate de aproape jumătate de an de zile abuziv de Intact Media. Abuziv pentru că după pronunțarea verdictului în dosarul ICA respectivele clădiri au revenit în proprietatea Statului, orice alt contract de folosire de orice fel, inclusiv închiriere, fiind anulat.

În condițiile date, mai devreme sau mai târziu, era inevitabil să apară tot circul ăsta. Inevitabil. Și cu cât se amâna mai mult, cu atât puterea Justiției scădea, în privința respectivului verdict, în fond sentința fusese doar parțial pusă în aplicare prin arestarea lui Voiculescu, prejudiciul nefiind încă recuperat.

Liderii țării, din câte înțeleg eu, și-au asumat din start șuturile în fund, ANAF nu putea acționa fără acceptul șefilor într-un astfel de caz. Au făcut declarații dubioase, amețitoare, confuze. Doar că declarațiile au avut un scop precis, orice protest ”de susținere a Antenelor” și-a pierdut din forță doar ca simplă consecință a unor declarații.

De ce se tem toți, Președintele, Premierul, Guvernul etc.? Simplu, de forța de manipulare a posturilor Intact Media. De teatrul pe care-l joacă, de modul de interpretare a declarațiilor, de modul de expunerea a faptelor. La naiba, au ajuns să spună pe post că și șefa DNA îi susține (Kovesi fiind nevoită azi să declare cât mai explicit posibil că nu a declarat nimic din ce susținea A3). Vă dați seama la ce nivel de minciună s-a ajuns!

Știind toate lucrurile astea, vi se mai par simple? 

Posturile Intact Media riscă să devină o adevărată amenințare pentru stabilitatea socială, administrativă și economică a României. Însă o acțiune împotriva lor nu poate să nu aibă și daune, au o audiență (pe toate canalele de comunicare disponibile) care nu poate fi ignorată, au consumatori fideli care chiar cred că tot ce văd la A3 este pe bune, nu circ pe pâine. Vă dați seama, pensionari ori nu, ”morți vii” sau nu, plătiți sau nu, dar azi la proteste puteau fi mai mult de 3000 de oameni.

Da, acum online-ul este inundat de mișto-uri pe tema protestului ”Antenelor”. Că sunt puțini, că sunt bătrâni, că sunt știrbi etc. Numărul lor, al protestatarilor, a fost limitat de o declarație, una singură.

De restul chestiilor, gen tot felul de pseudo-lideri de opinie ai populației minore, de tot felul de foști lideri politici pierduți în negura istoriei, de tot felul de jurnaliști decredibilizați care au incercat să capitalizeze atenție, nu voi zice nimic. Sunt și ei buni, de entertainment. 🙂

*ps: – cel 50k de like-uri pierdute de pagina Președintelui în doar 48h, par acum a fi o daună suportabilă, nu-i așa?! 🙂