Da, lumea s-a liniștit. Au început să apară concluzii. Și partea bună este că încep să apară voci echilibrate în rândul celor ce formează ”statul paralel”. Dispare aceea voință de răzbunare, de plată cu aceeași monedă.

Oamenii sunt probabil sătui de plimbatul aiurea zeci de km prin orașe de către unii, autointitulați ”luptători anti-corupție”.

1 – ”Proștii și hoții” au participat la mitingul PSD de sâmbătă. Asta este o concluzie a multor lideri de opinie. Lideri care uită că superioritatea, aroganța și lipsa de respect au fost în ultimii 30 de ani marile piedici în dezvoltarea noastră ca țară.

2 – Să ne amintim că, totuși, 61% dintre români nu au votat la alegerile parlamentare din 2016. Și mulți dintre ei sunt acum foarte vocali și atotștiutori, superiori, aroganți.

3 – Mitingul PSD de sâmbătă nu a fost altceva decât lansarea în cursa pentru alegerile prezidențiale a liderului PSD.

4 – Probabil cel mai important, s-a dovedit că totul (planuri, idei, tentative, ordonanțe etc) este o cacialma bine jucată iar liderii PSD și-au construit un fel de ”house of cards”.  Iar lipsa de reacție a celor de bună-credință face ca aceasta cacialma să fie câștigatoare, altfel tot jocul ar cădea în derizoriu.

5 – Sunt oameni care pot să mintă precum respiră. Și ei se miră de cât de bine pot minți. Iar minciunile lor devin adevăr dacă le crezi. Dacă nu le crezi, sunt doar patetice tentative de manipulare.

*sursa foto: Adrian Câtu