Capitalizarea atenției din jurul unui protest se poate face foarte ușor. La fel se poate face și deturnarea protestului de la scopul său inițial. Din cauza asta consider că orice om politic actual care ar apărea în mijlocul unui protest anti-corupție ar fi sfâșiat de mulțimea furioasă.

Pentru că la furie s-a ajuns, o furie nebună împotriva unui sistem infect. Un sistem în jurul căruia gravitează alte micro-sisteme care ne parazitează viețile.

Programarea de proteste în oricare altă zi decât ziua de azi este doar o metodă de a deturna atenția și de a canaliza energia oamenilor în direcții complet opuse celei prin care și-ar putea atinge obiectivele.

Azi trebuie protestat. Nu mâine. Azi!

În fiecare seară trebuie să se anunțe (nu organizeze) protestul pentru ziua următoare, nu pentru data x sau y, de peste x sau y zile.

Și nu doar în București, ci în toată România. Și nu doar pentru a cere demisia unui primar corupt dintr-un sector al capitalei. Ci pentru a cere demisia unui întreg guvern, plin de personaje corupte, care au nesimțirea de a ne minți de ani de zile, care au tupeul de a abuza de funcțiile date, de ani de zile.

Președintele Iohannis trebuie, azi, să renunțe la modul stereotip de comunicare de pe Facebook. Este singurul personaj politic care în momentul de față beneficiază de încrederea mulțimilor de oameni ce protestează împotriva unui sistem corupt. 

Postările seci, de pe Facebook, făcute de o echipă de comunicare rigidă, nu ajută pe nimeni. Nici Președintele dar mai ales nici pe românii care au avut încredere în el.

Guvernul trebuie să demisioneze. Nu doar Victor Ponta, deputatul și prim ministrul Victor Ponta. Să nu uităm că PSD-ul este condus de un personaj deja dovedit corupt. Toți, de la a la z, azi. Orice zi în plus înseamnă sfidare la adresa poporului!