Sigur, doar ce a fost lansat la nivel mondial (la ora scrierii acestor rânduri). Dar din câte citesc despre Philips Hue Play, îmi dau seama că Hue Play va fi probabil cel mai bun produs Philips Hue.

Bazat desigur pe tehnologia LED Philips, compatibil cu cele mai importante sisteme Smart Home, inclusiv Apple Homekit, Hue Play transformă orice televizor Non-Ambilight într-un adevărat Home Theatre.

Disponibil încă din start în versiunea White and Color Ambiance (lumina RGB & W)și perfect sincronizat cu restul sistemului Philips Hue, deci controlabil din Philips Hue App via Bridge, Hue Play permite aplicații care altfel nu ar fi fost posibile fără un televizor Philips Ambilight.

Odată cu lansarea Philips Hue Play, gama Hue va avea 150 de produse grupate pentru uz interior și uz exterior (Hue Indoor și Hue Outdoor).

Philips Hue Play este ambalat in pachete Single și Double, plus extensii pentru fiecare, pe versiuni de carcasă albă și neagră. Adițional, pentru cei care vor un adevărat spectacol, există și un cablu special care să ajute extinderea sistemului.

Play de la Hue este desigur bazat pe tehnologie LED Philips și este perfect sincronizabil cu restul de surse de iluminat inteligente din locuință sau din exteriorul acesteia (dar în aria de acoperire a Hue Bridge).

Pe de altă parte, nu trebuie ignorat faptul că în gama Hue deja a apărut banda LED Hue pentru exterior, plus o mulțime de corpuri de iluminat. Toate produsele acestea de generație nouă plasează Hue în lider incontestabil a tot ceea ce înseamnă iluminat inteligent LED pentru uz casnic. Referitor la banda LED (Philips Hue Lightstrip) de exterior, baza are 5ML.

Tot ca o noutate Smart Lights, în gama Hue au apărut și produse destinate exclusiv pentru baie (Philips Hue Bathroom). Din care se distinge oglinda Adore (iluminată perimetral în White and Color Ambiance). Apoi, pentru fanii Hue Go, Hue Bloom sau Hue Iris trebuie să știți că au apărut și o serie nouă de veioze portabile (Flourish), pe spectru de lumină Hue White and Color.

Fără să vreau să minimalizez eforturile altor producători, pentru că există desigur multe becuri LED inteligente sau sisteme de iluminat bazate pe bec inteligent, controlabile mai puțin printr-o aplicație smart și mai mult printr-o telecomanda wireless. Dar parcă nu mai există în acest moment un rival real pentru Philips Hue.

Și am să spun și de ce. Produsele Hue acoperă tot spectrul de temperatura de culoare (de la lumina alba la lumina RGB), în gama Philips Hue există și senzor de mișcare (motion sensor), există posibilitatea de voice control (prin Amazon Alexa, Google Assistant sau asistenți similari). Despre becuri LED inteligente nu mai vorbesc, corpuri de iluminat de asemenea. Intrerupătoare wireless la fel (Hue Tap) există. La fel și variatoare (Hue Dimmer). Iar pentru exterior (Hue Outdoor) gama este parcă și mai spectaculoasă. Toate acestea sunt foarte ușor controlabile din Hue App.

*notă: Amazon Alexa, Google Assistant sau Apple Homekit lucrează excelent cu Philips Hue Lights;

În această toamnă, Philips Lighting (actualmente în proces de redenumire în Signify, fără a afecta marca Philips) a lansat și completări de gama pentru bec LED Philips Hue. Este vorba de becuri inteligente White Ambiance pe dulie GU10.

Pentru cei care nu ați încercat dar vă doriți Philips Hue, vă recomand să începeți cu un Starter Kit de becuri inteligente LED. Cel mai apreciate sunt E27 10W (dulie E27 putere 10W forma A19). Indiferent că doriți Philips Hue E27 (becuri LED Philips cu dulie clasică), GU10 ori E14 B39. La fel, puteți opta doar pentru banda LED sau doar pentru veioze gen Hue Go, Hue Bloom ori Hue Iris. Instalarea este foarte ușoară și în doar câteva minute aveți propriul sistem Smart Lighting. Dacă nu vrei spectrul Hue White and Color puteți opta doar pentru Hue White. Tineți minte, totuși, Philips Hue Bridge este sufletul sistemului LED Smart.

Chiar dacă sunt la un preț nu tocmai mic (dar nici fantastic de scumpe), meritp să folosiți sistemul de iluminat inteligent LED Philips Hue, în fond Smart Light este viitorul iar la becuri Philips ai pe lângă garanția unei tehnologii performante, Hue Smart, și o durată de viață estimată a Hue Lights de 15000 de ore.

Instalare Philips Hue Play

  • Amplasati Hue Play in pozitia dorita, indiferent ca este atasat de TV sau pur si simplu pe podea;
  • Conectati la curent electric (pe aceeasi sursa/adaptor puteti conecta 3 corpuri Hue Play);
  • Asociati cu Hue Bridge;
  • Folosind aplicatia Hue Sync transformati atmosfera intr-una de cinema;
    Hue Play comunica prin intermediul Hue Bridge cu Smart TV. Daca televizorul nu este tip Smart TV atunci puteti folosi Chromecast pentru o experienta relativ similara (cu diferenta ca prin Chromecast doar proiectati pe TV iar Hue Play va lucra ca atare).

Fara Hue Bridge nu exista posibilitatea de a controla Hue Play.