Aș vrea să spun că din cauza distanțării sociale, impusă de ecranele dispozitelor conectate la internet nu de pandemia care ne-a bulversat viețile, am început să nu mai facem diferența între părere și adevăr.

Trăiesc cu impresia că din ce în ce mai mulți oameni au uitat că majoritatea informațiilor pe care le consumă zilnic sunt doar opinii. Opinii mai mult sau mai puțin avizate, nu contează. S-a implementat în mentalul comun obiceiul de a trata o opinie a unei persoane publice ca un adevăr absolut.

Serios acum! Gândiți-vă de câte ori în ultimele săptămâni v-ați enervat din cauza unei știri sau comentariu online. Analizând informația si mai ales cine și cum a expus informația, vă puteți da seama acum că cel mai probabil (estimez eu) v-ați enervat din cauza unei opinii personale. Cel mai probabil o opinie emisă de unul prietenii din lista de facebook ori de o persoană cu oarecare notorietate publică.

Și cam aici este problema. În online există mult conținut reduntant, foarte multe analize la analize. Foarte multe reacții la păreri și reacții la reacții la păreri. Totul prezentat ca și când ar fi adevărul absolut.

Numai că, amintiți-vă de fiecare dată. O părere este doar o părere, nu este adevărul absolut.