Pentru utilizatorii de Philips Hue, răspunsul ”Hue Bridge Not Found” înseamnă bătăi de cap, frustrare și nemulțumire.

Deși Philips Hue este cel mai performant sistem de iluminat inteligent pentru uz casnic, probleme apar și la acesta. Mai exact la faza incipientă de conectare.

Fiecare simbol luminos are un rol pentru Hue Bridge

Cum rezolvi ”Hue Bridge Not Found” în funcție de situație

 1. Nu toate cele 4 LED-uri luminoase de pe Hue Bridge se aprind

  Verifică conexiunile la internet și electricitate. Verifică și funcționalitea, accesul la internet. Folosește cablul de date furnizat de Philips pentru conectarea la Router.

 2. Toate cele 4 LED-uri luminoase funcționează dar aplicația Hue nu gasește Bridge-ul

  Verifică ce rețea WIFI folosești pe telefon. Asigură-te că folosești aceeași rețea ca și Bridge-ul. În caz că ai rețele 2.4Ghz și 5Ghz, caută Bridge-ul conectându-te la ambele.

 3. Totul este ok, LED-uri luminoase active, conectare WIFI activa, dar Hue Bridge nu poate fi găsit.

  Verifică pe acest link IP-ul bridge-ului. https://www.meethue.com/api/nupnp
  Dacă de pe dispozitivul unde ai aplicația, accesând link-ul de mai sus, nu-ți returnează adresa IP ci ceva de genul [], atunci pe router-ul tău nu este activ serviciul Port Forwarding. Sau dispozitivul, telefonul, nu este în aceeași rețea WIFI cu Bridge-ul.

 4. Totul este ok, Hue Bridge alimentat și conectat, conectare WIFI corectă iar link-ul NUPNP returnează IP-ul bridge-ului. Însă aplicația tot nu se poate conecta la Hue Bridge.

  Se întâmplă în cazul routereler/ONT-urilor ZTE de la Digi pe rețele cu fibră optică. Acestea nu au NUPNP iar Hue Bridge are nevoie de această funcție/serviciu Plug&Play pentru a funcționa.
  In acest caz, soluția este ca RDS să transforme ONT-ul în Bridge iar la ONT să conectați un router gigabit normal.
  *ONT-ul este un fel de Media-Converter dar și cu funcționalitate basic de Router.

 5. Totul este ok însă aplicația tot nu găsește Hue Bridge.

  Încearcă un Clear Cache pentru aplicația Hue. Reia procesul de conectare.

Problema de la punctul 4 este cea mai grea de depistat. Iar rezolvarea constă în achiziționarea unui router WIFI normal.

Alte probleme de conectare la Hue Bridge nu cunosc. Dacă ați întâmpinat o altă problemă, spuneți în comentarii și vedem ce comunică Philips ca și soluție.