Decizia Președintelui, de ieri, de a da un ultimatum celor ce au ieșit la proteste, ca să își aleagă repede câțiva reprezentanți pentru discuțiile de azi, a stârnit reacții diverse, unele vehemente, altele de non-combat.

Așa cum ziceam și ieri, consider ca Președintele Iohannis a stopat protestele, cu sau fără voia sa. 

Am spus și repet. Un astfel de ultimatum a forțat strada să facă ceva pentru care nu este încă pregătită. Să își aleagă reprezentanți, să aleagă lideri. Iar ceea ce a rezultat, în urma acestui ultimatum, a fost simplu. Începutul jocurilor pentru putere.

Tot felul de indivizi, dubioși, au fost împinși la înaintare. Alții s-au auto-propus.

Per total, mirosul ciolanului a devenit, din nou, decisiv. Decisiv pentru a opri protestele.

Asta în condițiile în care strada nu a solicitat lideri. Dimpotrivă, dacă într-adevăr analizăm ce s-a scandat și ce s-a solicitat zilele astea, vom descoperi numitorul comun.

Strada nu vrea lideri, pentru că oamenii sunt conștienți că alegând lideri vor schimba niște personaje cu alte personaje, în politică.

Strada dorește ca toți cei ce au fost aleși de popor să își facă treaba pentru care au fost aleși. Să reprezinte poporul, nu propriile buzunare.

Ceea ce este și mai trist este că românii încă nu au habar despre ce înseamnă responsabilitate civică. Sau despre ce înseamna să conduci o țară. Ăsta fiind și unul din motivele pentru care în ultimii 25 de ani, flagelul corupției s-a extins atât de mult.