În linii scurte cam așa se traduce tot ce se întâmplă în UK. Majoritatea, cu diferențe nu tocmai semnificative față de minoritate, a decis YES to Brexit.

Numai că, deși Social Media și Mass Media ne-ar putea convinge de altceva, lucrurile nu sunt deloc simple. UK nu va ieși din UE. Chiar pariez pe chestia asta că, deși la referendumul organizat ieri a câștigat tabăra anti-UE, UK va continua în cadrul Uniunii.

Să ne amintim că în urmă cu nu mai mult de un an de zile și grecii au vrut aceeași chestie. O majoritate covârșitoare a dorit ieșirea din UE. Iar Grecia după ce a intrat în colaps economic și a devenit dependentă de banii UE nu a avut de ales decât să continue cu UE, pentru că nu-i așa, oricât de rea ar fi Uniunea, tot bună rămâne pentru stabilitate economică și prosperitate.

Scenariul din Grecia se va aplica și UK. Bursele deja arată asta. Moneda națională britanică este deja la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani (luați în considerare și cea mai mare criză economică din istorie – 2008/2011), în raport cu dolarul, totul întâmplându-se în doar câteva ore de la aflarea rezultatelor referendumului.

Consider că britanicilor le va trece repede ”nebunia” și tupeul de a se considera superiori restului europenilor. Atât de repede încât vor alege să ignore rezultatele referendumului. Nu din altă cauză dar la cât de puternic conectată/dependentă este UK de UE, din punct de vedere economic, dacă vor ieși din UE atunci pe insulă nu vor mai rămâne decât cei preferă să moară de foame așteptând ajutoarele de la stat.

Cine nu știe istoria este condamnat să o repete!