Lucrurile sunt simple pentru România, pentru români. Doar interesele perverse și specula, ocupația națională, sunt cele care complică întotdeauna situația.

După două zile de proteste, azi am reușit să ne umplem de ridicol, toți. Toți cei care am strigat gata cu corupția, cât și cei din Parlament.

Președintele Iohannis a anunțat că a stabilit un premier interimar. Foarte bine. Tot Președintele a anunțat că vrea să discute cu reprezentanții protestatarilor, ai “strazii”.

Și de aici, din cea din cel din urmă anunț, a venit tot ridicolul.

“Strada”, toți cei care am protestat, suntem acum divizați. Protestele au luat sfârșit, subit, pentru că oamenii sunt acum în pline discuții pe tema: – pe cine trimitem la discuții?!

De ce ridicol?

Pentru că gestul Președintelui a fost unul normal. Dar complet greșit. A ucis un protest fără să vrea. Și tot fără să vrea, bănuiesc că fără să vrea, a dat startul jocurilor de putere. Jocuri de putere pentru că tot felul de nume de jurnaliști au început să fie vehiculate pentru a fi mâine reprezentanți ai protestatarilor. Jurnaliști care, să fim serioși, nu au nici cea mai mică urmă de coloană vertebrală, mai mult de atât, sunt personaje care au capitalizat atenția în jurul lor, prin texte agitatoare în ultimile zile, într-o manieră în care chiar strada i-a considerat aserviți politic.

Soluția trebuia să fie cea pe care a cerut-o strada. Președintele să vină în mijlocul mulțimii. În fond, mâine seară va avea loc un marș al tăcerii, prilej numai bun pentru o întâlnire.

Și iarăși ridicol, pentru că parlamentarii, senatori și deputați, au rămas în funcție. Toți, după anunțul Președintelui, trebuiau să demisioneze din Parlament. Pentru că efectiv nu mai reprezintă pe nimeni acolo (poate doar pe câteva mii de pensionari spre care informația ajunge mai greu). Din moment ce acum strada își caută reprezentanți pentru întâlnirea de mâine.

Cât despre proteste, gata. Nu mai au rost, nu mai au sens. Decât să ne umplem de ridicol, mai bine să stăm cu ochii pe DNA și Justiție și la fiecare piedică pe care aceste două Instituții o primesc, să reacționăm. La fel, să reacționăm, de acum în colo, în stradă, la orice proiect de lege sau orice ordonanță de lege care nu este în avantajul poporului.

Dacă de altceva nu suntem în stare.

_____

Mișto, ce mișto că avem jurnaliști. Ce mișto este cum atunci când este de cules ceva, atâția și atâția se arată.