În online a pornit, de undeva de ieri pe la amiază, o inițiativă de curățire News Feed-ului de pe Facebook. Ținta sunt site-urile care agită spiritele aiurea, inventând tot felul de chestii senzaționale, dar mai mult, sunt site-uri care efectiv lansează în mediul online știri false.

Știri false, invenții, răstălmăciri de declarații, fapte ne-adevărate.

Toate aceste site-uri sunt nocive pentru mediul online, pentru jurnalismul românesc. De ce fac așa ceva cei care fac așa ceva, nu știu sigur, dar pot să bănuiesc.

Lista de site-uri care manipulează informația (o puteți contesta, bineînțeles, că doar este democrație):

cocoon.ro, expunere.com, stiripesurse.ro, nationalisti.ro, efemeride.ro, infoalert.ro, comisaru.ro, onlinereport.ro reportervirtual.ro, dcnews.ro, cyd.ro, activenews.ro, nuv.ro, pribeag.ro, stirinefiltrate.ro, stiri-extreme.ro, exclusiv24.ro, blastingnews.ro, inliniedreapta.ro

Lista poate continua. Dacă am greșit terminația de domeniu a vreunui site, corectați-mă, vă rog. Dacă mai aveți alte site-uri de adăugat, atunci lăsați comentariu.

Atât de nocive au devenit astfel de site-uri pentru mediul online încât marketerii efectiv au grija să evite reclame pe astfel de plasamente. Mă refer la marketeri cu ceva minte.

*lista creată pe Facebook de Doru Panaitescu și completată cu ajutorul altor oameni cărora le place informația corectă.