Cercul de Foc, asa cum este in varianta romaneasca titlul filmului, promite sa fie unul dintre cele mai bune filme SF ale ultimilor ani! Nu prea am inteles eu traducerea titlului din Pacific Rim in Cercul de Foc, dar nu-i bai, oricum in cele ce urmeaza voi folosi doar varianta de titlu originala!

Foarte multi critici de film considera ca Pacific Rim va fi un adevarat film de blockbuster, super-productia cu un buget de aproximativ 180 de milioane de dolari propunand un film compus dintr-o poveste SF captivanta, efecte speciale super-sofisticate, scene de lupta explozive, distributie compusa din actori tineri si cunoscuti publicului din alte filme SF foarte reusite!

Excesul de zel cu care producatorii isi apara filmul, in afara de cateva trailere nimic altceva nu a ”scapat” pe net, arata ca tinta filmului este vizarea locului de cel mai bun film SF al anului! Un mod oarecum asemanator de a tine totul ”secret” a fost aplicat si de producatorii Avatar, un film ce a avut incasari de peste 2 miliarde de dolari!

Va fi totusi interesant de aflat daca va reusi sau nu, asta pentru ca producatorul (unul dintre) filmului, Legendary Pictures, tocmai ce a lansat luna trecut o alta super-productie, Man of Steel, bazat pe o franciza de succes, cea a lui SuperMan, si care contrar criticilor a reusit sa ocupe rapid locul 1 in topul filmelor cu cele mai bune vanzari din 2013!

Apropo de trailer, Pacific Rim a primit deja doua nominalizari la Premiul de cel mai bun trailer al anului, in cadrul Golden Trailer Awards!

S-ar putea insa ca Pacific Rim sa aiba soarta lui Prometheus, film lansat anul trecut si care desi era vazut de critici ca cel mai bun SF al anului nu a reusit insa sa se impuna, fiind depasit de The Hunger Games, Total Recall, John Carter, Battleship 2, cu alte cuvinte fiind depasit de multe dintre celelalte super-productii SF lansate in 2012!

Ce legatura are Pacific Rim cu Prometheus? -Unul din actorii principali, Idris Elba, prezent in distributiile ambelor filme!

Inainte de a fi acuzat ca sunt prea carcotas, va spun totusi ca Pacific Rim este unul din filmele pe care, personal, le astept cu mare nerabdare, asta pentru ca din trailer pare a fi capabil sa fie mai bun ca Star Trek ”Into Darkness”, considerat a fi in prezent cel mai bun SF al anului 2013, chiar daca la capitolul incasari a fost depasit, pe rand, atat de Man Of Steel cat si de recent lansatul World War Z!

In incheiere va mai spun ca filmul seamana destul de mult cu Battleship 2, actiunea desfasurandu-se cu preponderenta pe mare, noaptea, chiar daca navele de razboi au fost schimbate cu roboti giganti controlati de 2 piloti contectati ”neural” cu masinaria, chiar daca extraterestrii nu mai sunt niste fiinte inteligente si care au capacitatea de a construi tehnologie avansata, fiind inlocuiti de monstrii ”cat un bloc de 20 de etaje”! 🙂

Filmul are lansarea pe 12 iulie, pana atunci iata 2 trailere! 🙂