article-2358597-1AB92B47000005DC-622_634x421

In octombrie 2009, Colleen S. Burns, o americanca de 41 de ani, dupa cateva zile de coma provocata de o supradoza de medicamente (Xanax, Benadryl si un relaxant muscular) a fost declarata moarta (moarte cerebrala) de catre medicii spitalului St. Joseph din New York! Familia lui Colleen si-a dat imediat acceptul ca femeia sa fie deconectata de la aparatele de sustinere artificiala a vietii!

Cu cateva ore inainte de a fi dusa in sala unde trebuiau sa-i fie prelevate organele, pacientei i s-a facut de catre o asistenta un test de reflex iar pacienta a dat semne de viata, semne totusi ignorate de medici! Mai mult de atat, inainte de ”clipa fatala” se pare ca pacienta a deschis ochii, aratand cat se poate de clar ca inca este in viata, ceea ce de fapt, pentru moment i-a salvat viata, scapand ca prin minune de o disecare pe viu!

Spitalul din New York nu a fost totusi dat in judecata pentru malpraxis, asta in special pentru ca la doar 6 luni de la respectivul eveniment, Colleen s-a sinucis!

Cazul, desi dateaza din 2009, a fost adus in justitie de catre o publicatie din New York, ale carei investigatii au scos la iveala faptul ca medicii din spitalul St. Joseph au ignorat deliberat semnele de viata ale pacientei, in plus de asta, mai multe greseli procedurale au fost scoase la iveala de ancheta!

Cazul, acum ajuns pe masa Departamentului de Stat pentru Sanatate, readuce in discutie controversata problema a donarii de organe, multi oameni invocand o rea-credinta si intentie din partea celor ce se ocupa de prelevarea de organe, acuzand si o posibila legatura cu mafia traficului de organe!

*acesta a fost Pulsul Zilei in Online 

**sursa: –Daily Mail