Educatia mai presus de orice, sau altfel spus:- ei cu siguranta vor lua BAC-ul!

In India, nu este o noutate, traiesc peste un miliard de oameni iar populatia este in continua crestere! In acelasi timp saracia pare sa persiste ca si conditie de viata pentru mai bine de jumatate din populatia tarii, asta chiar daca India este una din super-puterile economiei mondiale, asta chiar daca multe din cele mai mari companii din lume au ca lideri specialisti indieni (in special in zona IT, online, telecomunicatii)!

Dincolo de orice alt discurs socio-politico-economic, ramane urmarind imaginile de mai jos, parerea ca atunci cand copii vor sa invete carte, o fac chiar si in conditii vitrege! Evident, nu numai in India se intampla asta, ci in multe alte tari, inclusiv in Romania unde exista zone unde copii trebuie sa mearga pe jos spre si dinspre scoala mai bine de 3-5 km zilnic!

Urmarind determinarea de pe fetele copiilor din imagini, ramane un gust amar, pentru ca realizam ca se investesc sume uriase de bani in proiecte care ar mai putea astepta (sau investitii inutile de-a dreptul) iar in acelasi timp peste jumatate din populatia lumii traieste in saracie crunta! Iar asta este valabil, reducand la o scara mai mica, si pentru Romania, unde ani de-a randul extravaganta unor parveniti ai societatii au facut ca sume uriase de bani sa fie aruncate la gunoi (practic vorbind, sau teoretic, oricum ar fi)!

In imagini este reprezentata ceea ce s-ar putea numi ”scoala de sub pod”, un mod oarecum ad-hoc de a educa si invata copii indieni din New Delhi tainele cifrelor si literelor! Totul a fost posibil datorita profesorilor care au dorit sa ofere educatie si copiilor saraci din bogata metropola indiana!

*sursa foto-AP