Va vorbeam in urma cu ceva timp despre ceea ce cred eu despre ”legea apei” si cum mi se parea mie atunci ca toata campania de promovare si sustinere a respectivei legi nu este decat o campanie de advertising mascat!

Nu, nu mi-am schimbat parerea, dimpotriva, mi-am intarit-o! 😀

Daca eu am vorbit oarecum mai voalat, atragand doar atentia, alti colegi de breasla au studiat indelung ”fenomenul” iar constatarile lor nu fac decat sa dovedeasca cat de mojici si josnici pot fi unii 😉

Probabil o continuare pe aceasta tema din partea mea nu-si mai avea rostul, insa trebuie sa le raspund unora, bloggeri cu gura mare :D, care au inceput sa ma atace prin diferite grupuri de ”interese” si cum mie nu-mi place sa am datorii fata de altii, voi pune pe tapet urmatoarele randuri!

Asadar, cat mai scurt si cat mai la obiect :

-legea apei este o campanie de advertising pentru ca pe chiar pagina de promovare apare numele Aqua Carpatica (cica initiatoarea, care ar insemna ca pe cei de la Aqua Carpatica ii doare foarte mult,”in cot”, de sanatatea romanilor).

-legea apei este o campanie de advertising, pentru simplul motiv ca promoveaza un proiect de lege (afisarea continutului de nitrati pe etichetele sticlelor de apa) unor oameni care, in proportie de 99% din ei nu stiu care este limita acceptabila de nitrat in apa potabila;

-legea apei este doar o campanie de advertising, pentru ca in Romania exista doar cateva izvoare de apa ce depasesc 10mg de azotat pe litrul de apa, iar aceste izvoare nu sunt exploatate tocmai din acest motiv;

-in Romania, majoritatea izvoarelor de apa potabila nu depasesc 10mg de azotat pe litrul de apa, deci teoretic sunt mult sub limita minima admisa pentru apa administrata sugarilor, ca sa nu mai vorbim de adulti, lucru recunoscut chiar si de seful de la Aqua Carpatica, Jean Valvis!

-in Romania, in mediul rural, majoritatea fantanilor si puturilor nu sunt controlate si nu poate afirma nimeni daca limita de azotat este una sub limita indicata! Iar aceste fantani au apa provenita din panza freatica de suprafata si nu de mare adancime asa cum au firmele producatoare si imbuteliatoare de apa potabila, ceea ce poate fi mult mai grav, pentru ca azotatul este folosit in agricultura ca ingrasamant si contamineaza mult mai repede panza freatica de suprafata decat pe cea de mare adancime!

-limita maxima de azotat admisa in litrul de apa destinat consumul este de 50mg/litru de apa! Aceasta limita este cea impusa in Romania, limita admisa la nivel de UE este 45 mg azotat/litru de apa!

-va ajuta pe cineva ca pe etichetele sticlelor de apa va fi indicat continutul de nitrati? cu siguranta nu, pentru ca adevaratul ajutor ar insemna ca cei care produc aceasta apa sa-si faca, doar, meseria, nimic mai mult, si sa furnizeze apa curata oamenilor(ceea ce si fac dealtfel)!

Toate cele mentionate mai sus, dar si multe altele, indica o campanie de advertising mascat, din partea Aqua Carpatica! Nu-i condamn, e dreptul lor sa se promoveze, dar parca asta e prea mult, apeland la tactici ce cu usurinta pot panica oamenii 😉 Problema care ma irita pe mine este inversunarea unor bloggeri de a sustine aceasta campanie atacandu-i pe cei ce nu sunt de acord!

Ca un pronostic 😀 sunt sigur ca atunci cand se vor strange cele 100.000 de semnaturi, nu se va mai auzi nimic de legea apei iar bloggerii ce s-au umflat in pene ca luptatori pentru ”sanatate” nu vor fi decat niste pacalici ce si-au scos cativa banuti pentru ca au sustinut o campanie de advertising, asta daca vor fi platiti si nu au sustinut-o benevol, in marinimia sufletului lor de samariteni 😀