Nu o să-ți dai seama niciodată în ce parte s-a dus trenul doar uitându-te la şine.

  • îți ghidezi calea în viață în funcție de ceea ce simți, ce știi, ce ai învățat, îți place riscul?
  • să presupunem că esti obligat să alegi, să indici direcția în care a plecat trenul, mergând pe șine în acea direcție; vei avea curajul să riști sau vei lăsa pe altul în locul tău?
  • să presupunem că ai greșit direcția iar trenul vine spre tine… ce faci, știind că în spatele tău sunt alții ce ți-au urmat calea?
Faina si grea tema am ales pentru Blog Power 34! Motivul alegerii mele a fost unul simplu, totusi, si poate destul de lesne de inteles!
Pas cu pas, fiecare din intrebarile temei isi are un scop precis, acela de a arata cine are stofa de lider dintre cei ce participa! Personal, ii consider pe toti cei ce s-au incumetat sa scrie pe aceasta tema, adevarati lideri de opinie si nu doar lideri de conjunctura!
Mi se pare insa, oarecum nepotrivit din partea mea sa tratez tema ca un simplu concurent, cand stiu exact de ce am ales-o asa, cand stiu exact scopul ei, drept urmare, voi raspunde franc la intrebari!
Am evitat sa scriu in primele zile ale concursului doar pentru a nu desconspira linia pe care trebuia abordata tema, tocmai pentru a lasa pe fiecare sa conceapa articolul dupa propriul mod de a o percepe!
Asadar, deciziile mele in viata s-au ghidat in egala masura pe cunostintele ce le dobandisem pana la momentul respectiv, pe ceea ce invatasem, pe experienta mai bine zis!
Nu, nu imi place riscul, dar intotdeauna voi fi capabil sa risc pentru a realiza ceva, daca situatia o cere! Ca sa va faceti o idee mai buna despre cum percep eu riscul, va voi zice un proverb vechi al vikingilor : ”un rege nu trebuie sa caute niciodata razboiul, dar intotdeauna trebuie sa fie pregatit pentru el si mai mult de atat, nu trebuie sa fuga de el”! -cred ca m-ati inteles:D
Daca voi fi obligat sa indic directia, o voi face fara doar si poate, chiar daca de obicei nu trebuie sa fiu obligat sa arat calea, pentru ca de regula sunt cel ce nu se sfieste sa intervina atunci cand o anume situatie o cere, insa intotdeauna  o voi face doar daca stiu ca am informatiile necesare iar daca nu le am si trebuie sa risc, o voi face, clar! Nu, nu voi lasa pe altcineva in locul meu, asta nu pentru ca as considera ca nimeni nu e capabil sa ma conduca ci pentru ca nu ma  consider inferior nimanui! Evident, extrapoland putin, desi sunt o persoana careia greu poti sa-i impui ceva, stiu si am invatat, totusi, sa respect si sa apreciez pe cei capabili sau mai capabili ca mine!
Daca am gresit calea iar ”trenul vine spre mine” punand in pericol si pe toti cei ce m-au urmat, atunci cu siguranta voi fi ultimul care se va da la o parte! Nu, nu ma voi da la o parte pana in chiar ultima clipa, voi face tot posibilul ca cei ce m-au urmat sa poata scapa, sa se poata feri iar daca va trebui sa platesc pretul suprem pentru asta, atunci o voi face fara doar si poate, pentru ca nu-mi place sa traiesc viata cu jumatati de masura si nici nu am lasat vreodata pe altii sa plateasca pentru greselile mele! Legat de acest aspect, va mai spun un proverb :”toate greselile  pe care le faci cat traiesti, le platesti cat timp traiesti, insa daca alegi sa lasi datorii, atunci urmasii tai vor plati in locul tau” ori eu chiar nu-mi place sa fiu dator 😀
Prefer sa inchid aici acest articol, nu pentru ca nu as vrea sa continui, ci pentru ca nu ar fi corect fata de toti ceilalti ce au scris deja pentru BP! Pe aceasta cale, ii felicit pe toti aceia ce au avut forta sa scrie pe aceasta tema, una menita sa scoata adevaratii lideri la rampa!