Decizia de azi a FRF prin care da unda verde proiectului CS U Craiova, acceptandu-i acestui club participarea direct in Liga 2, este un mod mai voalat de a spune:

-ati vrut razboi, il aveti!

Razboiul, insa, nu va fi asa cum si-au dorit oltenii timp de vreo 2 ani, inca de la dezafilierea FC U Craiova, adica suporteri & club impotriva FRF & LPF, ci complet diferit, pentru ca de azi, oficial, Craiova este scindata in doua tabere mari si tari!

FC U Craiova, echipa ce in urma cu 2 ani a fost dezafiliata iar recent reprimita in Liga 2, este prima tabara, avandu-l lider pe patronul echipei, Adrian Mititelu, omul care daca si-ar fi tinut in frau prostia acum 3 ani, ar fi fost atent la ce clauze contractuale ii accepta actualului selectioner Victor Piturca, atunci cand l-a inscaunat pe acesta antrenor la Craiova, iar acum totul ar fi fost doar un scenariu de film de groaza.

Din pacate insa, Adrian Mititelu a acceptat clauze prin care in cazul in care-l demitea pe Piturca inainte de inchierea contractului, angaja clubul sa plateasca daune contractuale de 7 milioane de euro! Ceea ce a urmat se stie, Piturca a fost demis, Piturca a cerut respectarea clauzei de 7 milioane despagubiri, Mititelu s-a razvratit neacceptand sa respecte ceea ce semnase, invocand pretexte diverse, FRF si LPF au intervenit, FC U Craiova a platit pentru prostia si incapatanarea patronului sau cu varf si indesat, fiind dezafiliata de la FRF si implict exclusa timp de 2 ani din toate competitiile sportive.

Vorbele grele, scandalul urias izbucnit la dezafilierea Craiovei din urma cu doi ani, actiunile sinucigase ale lui Mititelu care dandu-si seama de prostia de contract pe care o semnase a decis sa sara niste pasi elementari prevazuti in regulamentul FRF, mergand in instanta civila, s-a soldat cu intrarea in coma profunda, timp de 2 ani, a FC U Craiova.

CS U Craiova, a doua tabara, recent infiintata, sprijinita de Primaria Craiova si de mai multi oameni de afaceri mai mult sau mai putin locali, dar si de foste glorii ale Craiova Maxima, vrea sa reinvie Craiova, mai ales ca sustin ei, palmaresul adevaratei Craiova nu a fost niciodata la clubul FC U. si ca acesta din urma nu ar fi decat o societate comerciala, cu profil sportiv, infiintata in urma cu cativa ani, cand Mititelu a preluat echipa de la Dinel Staicu, fara a prelua si plamaresul de la acesta, nu din alta cauza dar nici acesta nu-l avea, pentru ca in complexul proces de privatizare a U. Craiova, de-a lungul anilor, indiferent de patroni, un lucru a fost omis intentionat, palmaresul, care intr-un mod naiv de a-l considera, parea neimportant, pentru ca nu era nimeni suficient de capabil sa verifice.

De azi insa, conform tot lui Adrian Mititelu, incepe razboiul la Craiova, un razboi in care FRF & LPF vor sa-l faca sa plateasca destul de scump pe cel care a decis sa umileasca public unul dintre cei mai influenti oameni din fotbalul romanesc, Victor Piturca.

Ramane de urmarit cum se va descurca de aceasta data Adrian Mititelu, mai ales ca acum are adversari puternici chiar in propria ograda (oras) adica acolo unde tot timpul a avut sprijin neconditionat din partea suporterilor. Indiferent de cat de multe jocuri mediatice manipulative va face, prin intermediul propriului ziar sau al suporterilor care-l asculta orbeste, un lucru este sigur, din acest razboi Adrian Mititelu ar trebui sa se retraga cat inca mai are timp, nu din alta cauza, dar in Craiova sunt deja prea multi impotriva lui, pentru ca desi multi tac, nimeni nu uita ca datorita lui U. Craiova a fost dezafiliata.

Iar daca doreste ca Universitatea Craiova sa reinvie, atunci ar trebui sa-si lase orgoliul ranit deoparte si sa nu mai implice suporterii U Craiova intr-un razboi fratricid! Cat despre bani, acestia si i-a recuperat deja sau si-i va recupera, prin prisma contractelor de constructie platite de Primaria Craiova.

De ce insist ca Adrian Mititelu trebuie sa renunte? -Pentru ca imi e greu sa mai am incredere intr-un om, ca va readuce U Craiova in topul fortelor fotbalistice din Romania, dupa ce tocmai el, a semnat hartia ce avea mai apoi sa doboare Craiova de acolo.

*sursa folosita: –GSP