Daca mai exista cineva care considera ca doar in Romania se intampla ca justitia sa actioneze diferit si sa aplice legile diferit atunci cand este vorba despre politicieni, atunci aflati ca si in Italia este oarecum la fel! 🙂

In seara zilei trecute, Presedintele italian, Georgio Napolitano anunta cu surle si trambite ca atat Silvio Berlusconi cat si partidul pe care-l reprezinta (Popolo della Liberta) trebuie sa respecte decizia Justitiei italiene, de la care nimeni nu poate face rabat!

Numai ca, Justitia Italiana a micsorat pedeapsa lui Silvio Berlusconi de la 4 ani la doar un singur an, insa si acest an de ”inchisoare” va fi facut de fostul prim ministru al Italiei in cel mai rau caz prin arest la domiciliu, dar cel mai probabil prin munca in folosul comunitatii, din cauza varstei de 76 de ani a mogulului media italian.

Silvio Berlusconi a fost acuzat de frauda fiscala la finele lunii octombrie a anului trecut, datorita faptului ca MediaSet, trustul media, care-i apartine ar fi achizitionat drepturi de televizare si filme americane pentru care ar fi platit preturi foarte mari, sume deductibile care mai apoi sa ajute grupul MediaSet sa plateasca taxe si impozite foarte mici.

Solutia se pare ca a fost gasita pentru a-l salva pe mogulul media, chiar daca show-ul media continua si acuzele curg dinpre un partid politic spre altul, iar Silvio Berlusconi va scapa de puscarie, pentru ca arestul la domiciliu este o nimica toata, mai ales cand domiciliul inseamna un domeniu urias, de cateva hectare, in Sardinia! 🙂

…..

-urmarind povestea, am asa, un deja vu…. :)))

 

*sursa:-Euronews