Credeati ca lupta pentru Rosia Montana are doar aspecte pasnice?

Ieri, Seful Comisiei SIE din Parlament, Mihaita Clemente spunea:

Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanţatorului şi-au însuşit-o şi ONG-urile care au primit finanţare de la George Soros.

ONG-urile finanţate de Soros sunt un catalizator.

*sursa: Gandul.info

Bineinteles, la final de interviu domnul Clemente declara ca nu sta in atributiile SIE sa monitorizeze activitatea ONG-urilor din Romania. Bineinteles ca aceasta declaratie a starnit un ieres incredibil in Social Media, militantii pentru salvarea Rosiei Montante mirosind pericolul si cum o astfel de declaratie poate sparge intregul protest.

azi, pe contul de Facebook, Rosia Montana in Unesco Heritage, a aparut o declaratie a unui membru finlandez al Parlamentului European, care-l contrazicea dur pe Premierul Romanei, Victor Ponta!

Declarația europarlamentarei finlandeze Satu Hassi cu privire la vizita lui Victor Ponta în Finlanda:

„Am fost informată că premierul român Victor Ponta a zugrăvit în roz utilizarea cianurii în minele finlandeze. Declarațiile sale par să se bazeze pe o dezinformare totală.

În primul rând, există o duzină de mine în Finlanda, nu 52. Cianura este utilizată doar în foarte puține dintre ele. În al doilea rând, utilizarea cianurii în minele de aur finlandeze nu s-a făcut în condiții de siguranță. Agnico-Eagle, compania canadiană care exploatează aurul la mina Kittilä din Laponia, a fost cel mai vocal susținător al utilizării cianurii, și a susținut că cianura este utilizată într-un proces complet închis. Acest lucru s-a dovedit a fi fals, în apa reziduală din mina Kittilä Suurikuusikko, conținutul de cianuri depășind limita permisă.

Pentru poporul român ar putea fi, de asemenea, relevant să știe că minele finlandeze nu sunt situate în zone dens populate. De exemplu, în Kittilä există mai mulți kilometri pătrați decât oameni, densitatea populației din Kittilä fiind de 0,78 persoane pe km pătrat.”

Bineinteles si aceasta stire a facut rapid inconjurul Social Media, incingand la maxim spiritele. Bineinteles, Premierul si-a luat o mustruluiala publica ce-i mai taie din elanul ”pro-exploatare” a aurului de la Rosia Montana, pe care l-a avut in ultima vreme.

______

Morala?

-cel mai simplu mod de a distruge un protest este sa infiltrezi personaje ce apartin unor anumite grupuri de interese iar mai apoi sa generalizezi sustinand ca intregul protest este sustinut de acele grupuri de interese, insa este si cel mai simplu mod sa te faci de ras atunci cand informatiile pe care le expui public nu fac parte din aria ta de activitate, tocmai pentru ca, citez: ”pentru că nu este obiectul SIE să se ocupe de activitatea ONG-urilor din România. Cei care ar putea avea aceste informaţii ar putea fi cei de la SRI sau alte servicii” (din articolul de pe gandul.info)

-atunci cand faci afirmatii publice, si mai esti si Primul Ministru al Romaniei, datele exacte trebuie sa primeze inainte de orice alta filozofie, altfel totul se intoarce impotriva ta;

Oare ce va urma?