Interesante cuvintele postate în Social Media românească, după înfrângerea ruşinoasă a Braziliei de ieri seară, în semifinala Cupei mondiale, contra Germaniei.

Atât de mulţi oameni au dat de pământ, teoretic vorbind, cu naţionala braziliană. Sigur, nu numai românii s-au trezit să facă mişto de fotbaliştii brazilieni.

Mă rog, ideea e de fapt, că:

-Brazilia e cvintuplă campioană mondială;

-a luat bătaie aseară, în faza semifinalelor Cupei Mondiale şi va termina oricum competiţia în primele 4 clasate;

Repetaţi-vă în gând, de câteva ori, cele două chestii de mai sus, băieţi. Repetaţi până pricepeţi.

Şi apoi gândiţi-vă la România şi la lipsa de performanţă din fotbalul românesc. Iar apoi, puteţi să faceţi mişto de brazilieni. Evident, dacă mai aveţi cu ce.

Realitatea e că în sport se întâmplă de multe ori să clachezi psihic în aşa manieră încât să nu mai ştii nici cum te cheamă. Gen Fernandinho (aka Fernando Luiz Roză) care le-a făcut practic cadou nemţilor primele 3 goluri.

Nu cred să fi fost mai bucuroşi, brazilienii, dacă pierdeau aseară cu 2-0 sau 2-1. Tot trişti, tot nervoşi erau, tot „revoluţie” era.

Realitatea e că românii, la fotbal, nu prea au motive să facă mişto de alţii. Nu când nici măcar nu ai ajuns în semifinalele CM, vreodată. Da, pot face mişto francezii, nemţii, italienii, spaniolii, dar de fapt nici ei nu fac, pentru că sunt acasă deja.

Chestia e că în timp ce românii se întrec în miştouri, federaţia braziliană deja pune la punct un plan de redresare şi ţinteşte, cum altfel, câştigarea CM 2018.

Impresionant este că nemţii, deşi ar avea toate motivele din lume să fie euforici şi să nu-şi mai dea seama la vorbe, sunt totuşi moderaţi (cu anumite excepţii). Conştienţi că dacă vor să câştige CM 2014, trebuie să uite repede meciul de aseară, altfel s-ar putea ca Olanda sau Argentina să le administreze un tratament asemănător celui aplicat de ei brazilienilor.

Pe scurt, morala:-nu e bine să te bucuri de răul altuia. În plus, trebuie să învăţăm să ne respectăm adversarii, altfel nici că vom mai avea vreo naţională a României pe la vreun Mondial în următorii 20 de ani (nu că până acum am avut, în ultimii 16 ani).