Dolce & Gabbana, inchisoare, 2 ani cu suspendare!

Tribunalul din Milano i-a condamnat ieri la 2 ani de inchisoare, cu suspendare, pe celebrii creatori de moda Domenico Dolce si Stefano Gabbana!

Desi acuzatorii, procuratura din Milano si Garda de Finante Italiana, au sustinut ca cei doi creatori de moda, prin intermediul casei de moda Dolce & Gabbana ar fi prejudiciat statul italian cu aproape 1 miliard de euro, nu au putut sustine totusi cu dovezi clare ca este vorba despre un prejudiciu atat de mare!

Totusi, cei doi creatori de moda au fost condamnati pentru ca au omis sa declare venituri in valoare de 130 de milioane de euro catre fiscul italian, intre anii 2004 si 2005!

Procuratura din Milano ceruse initial pedeapsa de 2 ani si 6 luni pentru cei doi, insa plenul de judecata a decis ca nu exista ”crima”, adica nu se poate demonstra ca a existat intentie in a nu declara respectiva suma de bani din partea celor doi creatori de moda, rezumand capetele de acuzare doar la sumele de bani nedeclarate rezultate din actele fiscale ale casei de moda Dolce & Gabbana!

Cei doi creatori de moda au mai fost obligati sa plateasca si suma de 500 de mii de euro pentru ca au incercat sa ”dribleze” fiscul italian, deschizand o firma in Luxemburg pentru a evita astfel plata de taxe in Italia!

Declaratia lui Stefano Gabbana dupa aflarea sentintei:

”-am incasat 360 de milioane de euro, pentru care am platit taxe in valoare de 548.832.368 euro, varsand deja suma de 162 de milioane drept taxe catre fiscul italian, adica 45%! E normal ca taxele sa fie mai mari decat veniturile? E paradoxal!”

Fiscul italian si Garda de Finante Italiana sunt recunoscute in intreaga lume pentru eficienta si rigurozitatea de care dau dovada!

De cealalta parte, declaratia lui lui Stefano Gabbana readuce in discutie nivelul incredibil de mare al taxelor din Italia, taxe care au facut sa intre in faliment fortat, mai mult de 100.000 de firme mici si mijlocii in anul 2012!

In acelasi proces au mai fost condamnati si alti manageri ai casei de moda Dolce & Gabbana, printre care si Alfonso Dolce (fratele lui Domenico Dolce) insa toti cu pedeapsa de sub un an de inchisoare cu suspendare!

**acesta a fost Pulsul Zilei in Online si vine tocmai din Italia

**surse:- TG1