Este trist, foarte trist şi dezamăgitor ceea ce se întâmplă acum în ziua alegerilor prezidenţiale. Practic, românilor din diaspora li se interzice cu nonşalanţă şi fără pic de responsabilitate dreptul la vot.

Sunt inventate scuze, pretexte, sunt prezentate cifre ce nu au legătură cu realitatea. Mai mult de atât, MAE, prin vocea domnului Meleşcanu minte românii din România dar şi pe cei din diaspora, scuzandu-se că nu există cifre exacte cu numărul românilor din diaspora. Asta ca şi când cu toţii am trăi nu în era digitală ci în epoca de piatră.

S-a aprins un foc. Iar acest foc este alimentat de incompetenţa şi nesimţirea guvernului României. Deocamdată focul nu a început să ardă, însă dacă începe atunci nici unul din cei care acum îşi zâmbesc parşiv, nu-l va mai putea opri.

*ps:- balantza.com a fost azi în blackout temporar, pentru a veni în sprijinul iniţiativei Vino la Vot! Din păcate nu pot duce la capăt provocarea, din simplul motiv că dacă toţi tăcem azi, atunci ne pecetluim singuri soarta.