MediaPro si in speta Protv reprezinta de vreo 20 de ani elita Mass Media din Romania! Premii, audienta, show-uri de succes, inovatii si topuri dominate fara nici cel mai mic drept de apel din partea concurentei, toate astea acorda laurii succesului, insa din cand in cand Protv sau mai bine zis cei ce se ocupa de zona de stiri ”dau cu bata in balta” la propriu, nu numai la figurat!

Cum se traduce ”a da cu bata in balta” atunci cand facem referire la cel mai mare trust media din Romania?

Simplu, inducerea in eroare a opiniei publice!

Astazi un vestit site de picanterii (a se intelege orice, numai stiri nu), pe numele sau cancan.ro, publica un ”ceva” care trebuia sa fie stire ”bomba”! Un individ, destul de in varsta, imbracat in straie monahale, vizibil sub influenta aburilor lui Bahus, dansa de zor pe o manea! Ca cei de la cancan.ro au facut din asta o stire nu ar fi nimic extraordinar si daca se limitau doar la asta atunci era, sa zicem, ok, insa ei au incercat si formarea opiniei publice, inflamarea acesteia, prezentand stirea in felul urmator: ”duhovnicul manelist”! Daca ar fi si dovedit ca respectivul barbat chiar era duhovnic, ar fi fost ok, insa preluand un clip de pe youtube, postat de niste pustani si transformat mai apoi in stire, chiar  in Vinerea Mare, mi se pare a fi destul de lamentabil!

Ceea ce au facut cei de la cancan.ro e ceva obisnuit pentru bransa media reprezentata de ”senzationali”! Suparator este insa ca acesta pseudo-stire a fost preluata si de Stirile Protv, chiar pe site-ul lor, pe prima pagina, prin legatura directa spre cancan.ro! Nu e mare mirare, in fond Protv a aratat in atatea randuri ca este impotriva B.O.R., a preotimii in general, va mai aminti probabil cum unul din oamenii cheie ai Stirilor Protv inflama opinia publica cu o stire ”de Facebook” in care prezenta statistici false!

Nu voi comenta prea mult pe aceasta tema, oricum, ei le fac, ei trag ponoasele, insa mi se pare destul de jenant pentru cel mai mare trust media din Romania sa apeleze la astfel artificii!

Si da, de data asta chiar au reusit sa se incadreze in tiparul: how low can you go?

how low can you go

 

**acesta a fost Pulsul Zilei in Online!