Seara zilei de ieri a consemnat un atac de hacking asupra contului de Twitter al agentiei media Associated Press! Hackerii, se pare sirieni (Sirian Electronic Army, pentru ca ai ei au revendicat atacul), nu s-au multumit doar cu preluarea fortata a respectivului cont ci au mai si postat public in numele agentiei, un mesaj de atentat terorist la Casa Alba!

Mesajul:

Cont de Twitter spart, americanii panicati, bursa cade!

 

Evident, ceea ce a urmat a insemnat de fapt panica in toata regula! E si de inteles, nu?

Efectul atacului a fost simtit in chiar primele secunde de la postarea mesajului, pe langa retweet-uri in retea, multe alte agentii de presa preluasera deja mesajul si-l tratau ca fiind veridic, in fond aveau garantia credibilitatii oferite de-a lungul anilor de una dintre cele mai respectate agentii de presa din lume!

Si pentru ca nebunia sa fie completa, efectul atacului a fost resimtit din plin si de bursa americana, indicele Dow Jones picand cu mai bine de 100 de puncte in doar cateva minute!

Furtuna pare sa fi trecut acum, administratorii Twitter au intervenit, au suspendat respectivul cont al agentiei si au trecut la securizarea lui! In alta parte, FBI a trecut deja la investigarea atacului!

Probabil azi, mass media din intreaga lume va trata pe larg subiectul, multe alte informatii urmand sa apara pe parcursul zilei, insa ceea ce s-a intamplat ieri, inseamna o lovitura puternica acordata in principal retelei de socializare Twitter! De fapt, exista destul de multe voci care chiar spun raspicat :-la revedere Twitter!

Sincer, chiar au motive intemeiate, pentru ca daca un simplu mesaj postat pe un cont spart de Twitter, reuseste sa creeze o atat de mare panica, atunci inseamna ca reteaua, prin structura ei actuala, este o adevarata bomba cu ceas! Ironia sortii este ca atacul asupra Twitter a avut loc asupra unui cont din SUA, adica exact tara unde Twitter este cea mai importanta retea de socializare!

Cineva pica, sa fie Twitter, sa fie agentia de presa AP? -A preluat Social Media ieri noapte controlul asupra fluxului de informatii, in dauna Mass Media?

*surse: 1 – 2 – 3

*acesta a fost Pulsul Zilei in Online