Daca tot ne-am obisnuit sa luam totul de-a gata, inventat, imbunatatit si aplicat de altii, atunci de ce sa nu fim mai atenti la lucrurile mici, la acele detalii care fac un oras sa fie atragator?!

De cativa ani, sa tot fie mai mult de 10, in Europa a inceput o moda a acoperirii sinelor de tramvai cu gazon, in asa fel incat tramvaiul sa poata circula ”in liniste” pe ruta sa iar mediul inconjurator sa fie mult mai atragator, mai verde, se imprime acea stare de bine pe care o imprima in sufletul omului o simpla plimbare in natura!

Costurile unei astfel de ”inventii” nu sunt prea mari, de fapt comparand costurile gazonului cu costurile lucrarilor in asfalt sau piatra cubica, descoperim cu usurinta ca gazonul este mult mai rentabil si mult mai usor de intretinut!

Desigur, se presupune ca istetii ce acum traverseaza pe unde ii taie capul, vor trebui sa fie ceva mai cumpatati si sa nu mai ”calce gazonul”!

Ideea este una excelenta, drept dovada orase precum Milano, Barcelona, Frankurt sau Strasbourg au aplicat-o in urma cu cativa ani! La origini, gazonul pe sinele de tramvai a fost aplicat pentru prima data in cateva orasele din Norvegia!

grass-tram-tracks-6[2]

grass-tram-tracks-4[2]

grass-tram-tracks-2[6]

grass-tram-tracks-1[2]

grass-tram-tracks-6[2]

grass-tram-tracks-4[2]