image

Un subiect pe care vroiam sa-l abordez de mai mult timp si pe care spre rusinea mea l-am uitat, undeva in debaraua virtuala a blogului.

Am tot observat, ani de-a randul, in special de cand Social Media si Online-ul au capatat importanta in vietile noastre, ca de fiecare data cand se termina cu examenele de bacalaureat apar imediat in presa si ”perlele” elevilor participanti!

Nu neg veridicitatea informatiilor, nu neg capacitatea jurnalistilor de a-si face meseria cum trebuie cum nu neg nici capacitatea bloggerilor de a vedea, atunci cand situatia o cere, obiectiv si nu subiectiv, dar:

-nu am vazut nicaieri, blog sau publicatie online, ziar sau revista tiparita, o sursa, una mica, o sursa care sa fie citata pentru toate acele ”perle” publicate!

Pentru ca da, pentru ca in asemenea cazuri trebuie sa citezi o sursa, una credibila, una care sa fie direct implicata, una care sa faca informatiile sa fie veridice, altfel totul devine doar:

-inventare de stiri si articole!

Intreb, nu dau cu parul šŸ˜€ , dar mi se pare destul de straniu ca la doar cateva ore dupa ce s-a incheiat un examen, in presa sa apara informatii care intr-o anumita masura sunt confidentiale, in sensul ca lucrarile sunt undeva pe biroul profesorilor examinatori si ei, doar ei, au voie sa le vada, nimeni altcineva din exterior!

…doar zic, si poate ma lamuriti cum sta treaba šŸ™‚

Da, stiu si eu varianta preluarilor perlelor din anii trecuti, insa nu la asta ma refeream, pentru ca jurnalistii (sau bloggerii) au grija sa sublinieze de fiecare data ”perle la BAC, anul acesta”!

*sursa imagine….o veti sti cand imi veti spune sursele ”perlelor” de la BAC šŸ˜€