In momentul in care prelua sefia Nintendo in 1949, Hiroshi Yamauchi dadea practic startul constructiei unui imperiu. Compania fondata in 1889 era la finalul celui de-al doilea razboi mondial intr-o postura nu tocmai fericita, ”cochetand” serios cu falimentul, la fel ca multe alte companii japoneze.

Viziunea lui Hiroshi Yamauchi a dus, treptat, de-a lungul anilor la o transformare incredibila a companiei ce intial producea doar carti de joc. Dupa 53 de ani in care a condus destinul Nintendo, Hiroshi Yamauchi a lasat in urma un adevarat imperiu al jocurilor video si electronice, un imperiu care schimbase complet ideea de home-entertainment in intreaga lume. De la prima consola de jocuri, Nintendo Entertainment System, lansata in 1986 si care avea sa fie un succes extraordinar, pana la cele peste 200 de jocuri create (remember Super Mario? 😀 ) sau cele 2 miliarde de jocuri vandute in intreaga lume, toate sunt parte din mostenirea lasata de Hiroshi Yamauchi.

Vizionarul Nintendo, omul care a condus compania din 1949 pana in 2002, Hiroshi Yamauchi a trecut in nefiinta ieri, la varsta de 85 de ani. Lumea jocurilor video si electronice a tacut ieri pentru o clipa, in semn de respect pentru omul care a reusit sa duca Nintendo pe pozitia de lider in domeniul sau si s-o mentina acolo ani intregi, indiferent ca in concurenta s-au aflat Sony sau Microsoft.

*acesta a fost Pulsul Zilei in Online

**mai multe info