Ieri Google a lansat un dispozitiv ce cu siguranta va deveni extrem de popular in urmatorii ani!

Se numeste ChromeCast, este un dispozitiv inteligent de streaming ce poate fi conectat prin portul USB la televizoare HD (evident, cele care au port USB)! Spre deosebire de alte solutii de gen (remote control), ChromeCast aduce ceva nou si anume ca indiferent ce dispozitiv utilizezi pentru navigarea pe internet (smartphone, laptop sau tableta) il poti conecta la ”play on tv” pentru ca in acelasi timp sa poti utliza si alte functionalitati ale dispozitivului pentru a rezolva alte task-uri (trimitere sau citire email, navigare pe alte site-uri etc..)!

Mai pe scurt, conectezi tableta la tv pentru a vedea un film online, insa fara a renunta la restul de functionalitati ale tabletei, asa ca in timp ce vezi filmul iti poti continua navigarea pe internet, trimite emailuri etc…!

ChromeCast prin simplu fapt ca propune o solutie simpla, multitask, are toate sansele sa cucereasca in urmatorii ani piata, asta in conditiile in care SmartTV este abia la inceput (iar aplicatiile pentru Smart TV sunt relativ putine) si se misca destul de greoi din cauza preturilor in continuare destul de mari. In plus poti conecta oricare dintre dispozitivele inteligente pe care le detii, la tv, fie ca ai smartphone, tableta sau laptop! Nu in ultimul rand important este si pretul care este unul destul de mic, 35 de dolari in SUA (la lansare), ceea ce va ajuta cu siguranta la succesul ChromeCast pentru ca in curand toti posesorii de un TV ce are port USB, il vor dori!

Tot ieri Google a lansat si tableta Nexus 7 dar care va fi valabila in magazinele americane incepand cu data de 30 iulie, pentru ca in urmatoarele luni sa fie disponibila world wide. Aproximativ aceeasi situatie este si cu ChromeCast, disponibil pentru moment doar in SUA.

ChromeCast transmite cumva o dorinta a Google de a distruge tendinta unor companii de a monopoliza piata SmartTV!

Mai multe info: Google Blog