Aşa cum au promis, încă de săptămâna trecută, administratorii CS Universitatea Craiova au făcut publice în această dimineaţă o serie de documente care atestă faptul că societăţile comerciale ce au administrat FC U Craiova (din 1994 până în 2013) nu au deţinut în nici un moment, cu drepturi legale ori de alt fel, emblema cu leul. Adică sigla ce se confundă/inseamnă/defineste brandul Universitatea Craiova.

Pe scurt, ceea ce Adrian Mititelu şi FC U Craiova (în toate din societăţile comerciale din care a făcut parte) au deţinut este o emblemă cu un leu, însă nici pe departe adevărata emblemă a Clubului Sportiv Universitatea Craiova. De altfel, nici nu ar fi avut cum să deţină originalul, din moment ce emblema originală aparţinea în mod automat tuturor secţiilor sportive din cadrul clubului (handal, fotbal, atletism, tenis de masă şi volei).

Ceea ce a făcut Adrian Mititelu a fost doar să modifice emblema originală, păstrând în linii mari trăsăturile, pentru ca apoi să ceară înregistrarea acesteia la OSIM, ca marca de sine stătătoare. Lucru ce nu s-a întâmplat, pentru că OSIM a respins cererea de înregistrare. Fapt ce a dus mai apoi la un proces, intentat de A. Mititelu, şi care se află în plină desfăşurare.

Detaliile fac diferența intre emblema originală și cea afișată de Universitatea Craiova în ultimii ani.

Miercurea viitoare, CS Universitatea Craiova va face publice alte documente dar care vor face referire strict la palmaresul mult disputat al Universităţii Craiova, palmares pe care, deasemenea, Adrian Mititelu susţine că-l deţine.

Documente care vor atesta faptul că CSU Craiova este adevăratul deţinător al palmaresului. Sunt sigur de asta. În fond, suporterii Universităţii care-şi amintesc perioada anilor ’90-2000 îşi aduc aminte şi cum acest palmares nu a fost trecut niciodată în proprietatea FC U Craiova (indiferent cine a preluat clubul, fie Ilinca, Neţoiu, Staicu ori Mititelu, palmaresul nu a fost inclus pentru că pur şi simplu aparţinea Clubului Sportiv Universitatea Craiova). Evident, prin declaraţii mediatice acest palmares a „părut” a fi mereu în posesia FC U Craiova, dar de la vorbe la fapte e cale lungă.

Sigur, scepticii ori cei intoxicaţi de mass-media de carton aflată sub influenţa diferitelor personaje ce au jonglat cu soarta Universităţii, în toţi aceşti ani, vor considera că cei de la CS U Craiova încearcă să-şi dovedească identitatea şi continuitatea, chiar dacă societatea a fost înfiinţată în 2013, şi că nu este posibil aşa ceva. Din fericire, însă, CS U Craiova încearcă să refacă spiritul Universităţii Craiova, încearcă să-i facă pe suporterii Universităţii să redevină uniţi şi să creadă într-un viitor frumos al echipei de fotbal. Şi le oferă exact motivele să o facă.

Oltenii, şi nu numai, au iubit necondiţionat Universitatea Craiova. Ignorând voit, ori din nepăsare, că în ultimii ani ai secolului trecut şi în primii ani din noul mileniu Universitatea intra în cea mai neagră parte a istoriei sale, datorită unor inginerii aproape diabolice. Toleranţa suporterilor craioveni, încrederea lor, au fost înşelate. Şi este normal să fie sceptici. Însă încrederea poate fi redobândită. Cum altfel dacă nu prin dovedirea adevărului, cu documente clare. Cum altfel dacă nu prin rezultate.

Înclin să cred, că după mulţi ani negri, Universitatea Craiova a renăscut. Şi cu puţin sprijin din partea jurnaliştilor sportivi (care să nu se mai ferească în a spune lucrurilor pe nume, în fond acum au dovezi clare) adevărul va ajunge foarte uşor la urechile tuturor suporterilor Universităţii Craiova. Până la urmă, binele Universităţii Craiova înseamnă binele fotbalului românesc. Nu mai este nicio urmă de îndoială, de ani de zile, că Universitatea Craiova este una dintre cele mai mari pepiniere de tinere talente ale fotbalui românesc (eu zic că e cea mai mare, dar sunt subiectiv, ştiu).

Campioana unei Mari Iubiri merită o şansă, Clubul Sportiv Universitatea Craiova merită o şansă.

*ps:-mi-ar plăcea să văd stadionul plin, vineri, în prima etapă din Liga 1. Mi-ar plăcea să simt din nou acel spirit nebun şi frumos care a înconjurat mereu Universitatea Craiova.