Oricat de bombastic ar suna titlul articolului, este cat se poate de adevarat. Intre Twitter si teroristi pare a se crea o conexiune ce uimeste chiar si pe cei mai priceputi sociologi si psihologi din intreaga lume.

Conform CNN si Serviciilor Secrete Americane, recentele evenimente de la Nairobi in care teroristii au luat cu asalt un mall din capitala Kenyei ucigand zeci de persoane si creand panica timp de mai bine de 3 zile, au fost ”transmise” live pe Twitter chiar de catre teroristi.

Da, din cate se pare, teroristii au transmis si comentat live pe Twitter, ba’ mai mult de atat au folosit si #hashtags. (wtf?)

Intrebarea tuturor acum este:-folosesc teroristii Twitter ca o unealta?

Iar raspunsurile sunt in majoritate afirmative, reteaua de socializare Twitter este o unealta pentru teroristi! Oricat de incredibil ar suna, nu trebuie sa fie asa, datele vorbind de la sine. Drept dovada un tweet, de pe un cont folosit de gruparea Al-Shabaab responsabila pentru atacul terorist, la doar cateva ore de la asedierea mall-ului:

 „The Mujahideen (‘holy warriors’) entered Westgate mall today at around noon and they are still inside the mall, fighting the Kenyan kuffar (‘infidels’) inside their own turf.”

*si este doar un exemplu

Personal, cred ca e doar o situatie de conjunctura, Facebook putand fi la fel de usor de folosit ca unealta de teroristi si poate a si fost, cine stie, la fel ca oricare alta retea de socializare din online. In fond, nu trebuie sa ne mire, rolul principal al atacurilor teroriste este de a crea panica si nesiguranta in randul oamenilor si cum ar putea face asta ”mai bine”, daca nu ar folosi si retelele de socializare.

Trist este ca tocmai acest fapt dezvaluie cat de multi sunt adepti ai terorismului.  Like, share, tweet, follow la oricare din conturile unde apar astfel de informatii nu arata decat ca exista enorm de multi inconstienti ce sprijina terorismul acordand rapiditate de propagare informatiilor postate de teroristi printr-un simplu tweet, acordandu-le chiar ”recompensa” pe care o doresc acestia, terorizarea celor nevinovati.

*acesta a fost Pulsul Zilei in Online.