Cipuri in creier? Nu mai e SF, in curand se trece la productie industrala!

Va mai amintiti ce nebunie (a se intelege isterie) era in urma cu cativa ani cand niste cercetatori americani anuntau ca intentioneaza sa abordeze un domeniu nou de cercetare, domeniu ce vizeaza direct implantarea in creierul uman de cipuri ajutatoare, care sa amelioreze anumite functionalitati ale creierului?

Incepe sa nu mai SF aceasta dorinta a cercetatorilor americani, pentru ca deja in cel mult cativa ani (ei zic ca vreo 2 ani le-ar mai trebui) se va trece de la faza de cercetare/dezvoltare la faza de productie a respectivelor implanturi!

Cu o deviza si un scop care le-au permis sa obtina finantare vreme de ani buni, cercetatorii americani se pare ca au dezvoltat un cip care odata implantat in creier, va ajuta foarte mult persoanele ce au suferit lovituri in zona cerebrala (lovituri la creier cum zic ei), persoane cu pierderi de memorie (in special persoane ce sufera de Alzheimer) s.a.m.d!

Ce se va reusi pana la urma, ne vom convinge singuri, in fond nu mai e mult pana la ziua z, cand cipurile vor fi disponibile ”in magazine”!

Oare importiva prostiei nu se fac cipuri, stiu eu cateva persoane care prin ineptiile ce le debiteaza zilnic s-ar incadra cu siguranta in prima linie de ”implantabili”!

Lasand ironia mea la o parte, in fond prostia din capul unora nu va disparea nici cu ”mama cipurilor”, trebuie totusi apreciat efortul si inteligenta cercetatorilor americani care par sa fie siguri ca vor fi de folos pentru milioanele de oameni ce acum sunt suferinzi!

 

*acesta a fost Pulsul Zilei in Online (si vine tocmai de pe dailymail.co.uk)