Nu zic foarte multe, doar câteva rânduri. Întreaga înverşunare împotriva BOR se răsfrânge împotriva populaţiei ortodoxe din România. De aici şi până la rasism şi xenofobie nu e decât un pas, unul mic.

Interesant este că avem jurnalişti şi comedianţi ce ştiu să catalogheze fără să investigheze, care relatează ştiri căutând mereu să interpreteze. Interesant este că foarte rapid apar indivizi care tranşează orice discuţie prin înjurături şi jigniri. Interesant este că loc de dialog nu există iar protestul civic, al unora, a devenit de fapt şantaj mediatic.

Interesant este că despre zecile de culte, apărute ca ciupercile după ploaie (’89) în România, ce sunt susţinute din cotizaţia lunară a adepţilor (ştiţi voi, 10-15% din venitul familiei) nu se spune nimic rău. Interesant este că foarte mulţi indivizi au transformat ateismul în scop de viaţă. Interesant este că ateismul este asociat cu oamenii de ştiinţă fără voia acestora.

Interesant este că cele de mai sus sunt doar câteva observaţii. Pentru că nu ştiu ce planuri are BOR, pentru că nu ştiu ce planuri au cei ce atacă BOR. Nu mă interesează nici unii şi nici alţii, greşeli au şi unii şi alţii. Mă interesează însă faptul că tinde să devină extrem de periculos să fii ortodox într-o ţară majoritar ortodoxă şi culmea, guvernată de legi democratice.

Atât am avut de spus.