Spuneam nişte chestii acum vreo câteva zile, într-un articol în care semnalam subtil că disputa înverşunată împotriva BOR a devenit deja o dispută împotriva tuturor persoanelor de religie ortodoxă.

Lucrurile au căpătat o amploare destul de mare în ultimile zile, încă de când un prezentator/comediant, ce lucrează acum cu Prima TV, publica pe canalul sau de Youtube un clip plin de injurii, jigniri şi alte acuzaţii la adresa tuturor. Nu a contat cine, ce şi cum, a contat că e ortodox.

Interesant este că respectivul clip a fost primit cu „urale” de foarte mulţi pretinşi atei. Atei, în realitate oameni probabil botezaţi ortodox cândva. Atei, probabil făcând parte din familii ortodoxe.

Injurii şi un limbaj de birjar, folosite de un hipster (respectivul prezentator tv) avid după celebritate  la adresa tuturor, inclusiv a familiilor celor ce au văzut clipul, indiferent dacă au fost sau nu de acord cu cele zise.

Bineînţeles, clipul nu-l veţi vedea pe acest blog. Refuz să public refulările mentale ale unor oameni complexaţi de propriile frustrări şi capacitate de discernământ. Totuşi, dacă veţi căuta pe Youtube canalul Epic Show veţi găsi şi acel clip. Doar aşa, să vă daţi seama de ce noi ca şi societate suntem una dezbinată, condusă de valori false şi de legea tupeului birjăresc.

Ce se întâmplă când mass media e făcută de birjari (nu vreau, de fel, să jignesc birjarii)?

Simplu, societatea este scindată între oameni capabili să discearnă cu propria minte şi oamenii care găsesc în refulările mediatice prilejul perfect de a acuza pe alţii pentru propriile frustrări, neajunsuri ori vieţi triste. Totul se întâmplă în timp ce un birjar ajunge celebritate, în timp ce este transformat în lider de opinie (ori formator), asta deşi capacitatea lui de gândire şi discernământ l-ar recomanda, cel mai probabil, să conducă în continuare turmele de oi, aşa cum o făcuse până atunci.

Nu, nu am o problemă cu asta. În fond fiecare îşi clădeşte cum vrea viaţa şi cariera, indiferent care ar fi acea carieră.

Totuşi, în momentul în care acel om este transformat în emblemă al unui curent tipic comunismului stalinist de după cel de-al doilea război mondial (curent xenofob şi rasist care a dus la persecutarea a sute de mii de români), luând la ţintă familiile tuturor celor care trudesc de dimineaţa până seara pentru o amărâtă de pâine în ţara asta săracă, catalogându-i în „proşti, idioţi, cretini”, atunci am o problemă cu respectivul om. Asta deşi respectivul încetează, din punctul meu de vedere, să mai fie om.

Şi totul pentru ce? -pentru că BOR face şi drege, pentru că preoţii fac şi dreg? -nu e mai bine, ca într-o lume civilizată şi plină de „atei” (adică, oameni pretinşi a fi numai elita societăţii…aşa cum se auto-caracterizează), cei care au o problema cu BOR să se unească şi să discute direct cu cei în cauză?

Nu, pentru că în realitate nici unul din ei nu au un război cu BOR. Nici cu politicienii. Ei de fapt încearcă să lucreze pentru propria lor vanitate. pentru propria lor celebritate.

Altfel, dacă ar avea ceva împotriva regulilor societăţii s-ar uni în proteste civile, mergând să discute cu respectivii. Însă pentru ei nu ăsta e scopul. Scopul lor este doar să câştige celebritate în online şi mass media. Pentru că celebritatea înseamnă bani.

Asta este adevărul. Ce evoluţie, ce religie?! -e totul pentru bani iar toţi fraiericii care cred prostiile debitate de astfel de personaje sunt tocmai uneltele care vor contribui la îmbogăţirea acestora. Totul prin minciună, jigniri, acuze false etc.

Ce devin aceste personaje care ţintesc în religie? -vor deveni predicatori, oameni de a căror părere trebuie să se ţină cont. Adică un fel de prelaţi/preoţi ai ateilor.
În încheiere, pentru că oricum am irosit timp preţios pentru un mesaj ce poate era mai bine să rămână nespus, mai zic doar atât:

-cărţile de religie nu trebuie citite, trebuie înţelese. La fel ca oricare altă carte. Nu e suficient să citeşti din scoarţă în scoarţă Biblia, trebuie să-i înţelegi mesajul. E drept, şi eu am impresia că mulţi preoţi au ratat respectivul mesaj. Dar la fel, nu e suficient să citeşti cărţi despre teoria evoluţiei, trebuie să le înţelegi mesajul. Pentru că altfel se ajunge la concluzii ori realitatea este ca in ambele cazuri, Teotria Creationista si Teoria Evolutionista, lucrurile sunt departe de a avea suficiente dovezi/argumente pentru a putea concluziona.

*ps:- se mai intreaba cineva de ce moare mass media? -e simplu, din cauza ca nu sunt in stare sa-si tina pantalonii pe ei, in goana lor dupa celebritate si bani!